Auto do 5 tyś

07 Gru 2024, 16:44

Dzień dobry niestety moje stare audi A6 umarło, ale niewielka szkoda bo kupiłem za grosze. Potrzebuję kupić coś nowego i potrzebuję porady . Buduje teraz dom i nie chce wydawać dużo kasy na samochód, potrzebuję kupić auto do 5 tyś (kasa na rozrząd i olej mam osobno) . Zależy mi żeby jak najmniej problemów sprawiało i było maksymalnie tanie w serwisie i w miarę zdrowe żeby wytrzymało do 2 lat. Dodam żeby nie było nieporozumień to nie ma być auto do jazdy na budowę tylko do jeżdżenia normalnego. Na budowę mam busa

Myślałem nad takimi modelami: passat B5, bora , alfa 147 , Vectra c , astra h, audi a4 , audi a3 , Ibiza Toledo Leon, golf . To tylko przykładowe mogą być inne byle nie francuskie

Moglibyście mi coś doradzić ? Lokalizacja to małopolskie podkarpackie i świętokrzyskie.

Najlepiej benzyna, albo benzyna z gazem a diesel też ale żeby był bez dwumasy a nadwozie każde oprócz kombi
słoniu
Początkujący

07 Gru 2024, 20:07

słoniu napisał(a):Moglibyście mi coś doradzić ? Lokalizacja to małopolskie podkarpackie i świętokrzyskie.

Ba być w jak najlepszym stanie i z jak najmniejszym wkładem, do tego ma być blisko bo jeżdżenie po 3 województwach za strupem za jedną wypłatę to abstrakcja, więcej na paliwo wydasz niż chcesz za auto zapłacić. Marka czy model ma trzeciorzędne znaczenie a już odrzucanie "francuskich" bo "francuskie" to jakiś idiotyzm.

słoniu napisał(a):diesel też ale żeby był bez dwumasy

Niby dlaczego? Jakie to ma znaczenie? To jedyna część co się w dieslu może zepsuć?
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

07 Gru 2024, 22:00

słoniu napisał(a):Myślałem nad takimi modelami: passat B5, bora , alfa 147 , Vectra c , astra h, audi a4 , audi a3 , Ibiza Toledo Leon, golf . To tylko przykładowe mogą być inne byle nie francuskie

Odpuść Passata za tą kasę, a Vectra C nie ten budżet.
Astra H? :no: bardziej Astra G jak już
Jak diesel to najlepiej A3/Golf/Octavia 1,9 jakieś proste typu ALH 90 konne i będzie jeździć.
Edquar
Aktywny
Awatar użytkownika

Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007

08 Gru 2024, 07:42

Znalazłem kilka aut , które byłoby najlepsze?

[link do oferty na Olx wygasł]
słoniu
Początkujący

08 Gru 2024, 10:55

Interesuje Cię GrandePunto 1,2 5d 190k.km. przeserwisowany z klimą ?
Kolega sprzedaje teścia auto.
Jak jesteś zainteresowany to dam Ci namiary na PW.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

08 Gru 2024, 13:08

słoniu napisał(a):Znalazłem kilka aut , które byłoby najlepsze?

Z tych aut to obejrzałbym to A3...Astra to jak już "G"
Ogólnie jak masz 5k to szukaj w górnej granicy budżetu lub nawet ponad -do negocjowania.
Edquar
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen up! - samochód do miasta
    Około 12 proc. rynku należy w tym roku do Volkswagena up!. Od stycznia do kwietnia 2019 zarejestrowano 682 egzemplarze. To najmniejszy samochód osobowy niemieckiego koncernu. Powstaje od 2011 roku w Bratysławie, wraz ...
    Honda CR-V - SUV średniej wielkości
    Pierwszą dziesiątkę zamyka SUV średniej wielkości od Hondy. Consumer Reports przetestował ten model ze słabszym, turbodoładowanym silnikiem 1,5 l o mocy 192 KM, uzyskując średnie spalanie 28 mpg, w mieście 20 mpg, a na trasie ...

08 Gru 2024, 13:50

Edquar napisał(a):Z tych aut to obejrzałbym to A3...Astra to jak już "G"

Po czym to stwierdzasz ?
szybki
Moderator - Tuning

08 Gru 2024, 14:25

Po tym że na ładną Astrę G to nierzadko trzeba 6 tys zł, to trudno żeby model nowszy był tańszy.
Edquar
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Gru 2024, 14:44

Edquar napisał(a):Po tym że na ładną Astrę G to nierzadko trzeba 6 tys zł, to trudno żeby model nowszy był tańszy

Aha rozumiem, ale zatankowana czy nie bo to 250zł.różnicy i dodając do 6tys zł daje 6250 zł :)
A do Audi jaki klucz oglądalności ? :D
szybki
Moderator - Tuning

08 Gru 2024, 16:32

Ok to niech sobie autor szuka Astry H albo najlepiej Grande Punto po dziadku "przeserwisowane"
nie było tematu.
Edquar
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Gru 2024, 18:01

Edquar napisał(a): to niech sobie autor szuka Astry H albo najlepiej Grande Punto po dziadku "przeserwisowane"
nie było tematu.

Temat jest bo znowu piszesz głupoty za czyjeś pieniądze. Przy takich autach że zdjęciem to możesz polecać odmawiać zdrowaśki a nie sugerować zakup.

Co do GP to je widziałem i znam więc nie muszę uprawiać wróżenia z kart tzn.zdjęć.
szybki
Moderator - Tuning

08 Gru 2024, 19:51

Aaa ok kolega sprzedaje auto teścia, nawet nie swojego ojca, które widziałeś na parkingu i przez to jest w świetnym stanie (wg Ciebie), no masz rację przekonałeś mnie.
a co do audi za 1000 zł jest kompletny silnik, a rozrząd, sprzęgło itd mniej niż 400 zł, takim autem się jeździ dopóki się nie rozleci i wtedy wyrzuca i kupuje następne więc daj sobie już spokój bo widać nudzi Ci się.

i doradzaj komuś to co potrzebuje a nie wciskasz komuś jakieś auto o którym nie masz pojęcia i nawet nie wiesz gdzie ktoś mieszka, skąd jest.
Edquar
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Gru 2024, 20:34

Edquar napisał(a):Aaa ok kolega sprzedaje auto teścia, nawet nie swojego ojca, które widziałeś na parkingu i przez to jest w świetnym stanie (wg Ciebie), no masz rację przekonałeś mnie.

Nasz internetowy chłopcze od sumiennych wróżb ze zdjęć:

Zaproponowałem auto które znam od strony serwisowej, jest w rękach mojego bardzo bliskiego kolegi notabene którego cała rodzina od 10lat jeździ autami które ja wyszukałem a potem pomagałem w serwisie.

Nie jest to żadna okazja cenowa, nie jest to żadna okazja techniczna tylko tyle że nie trzeba wróżyć idiotyzmów ze zdjęć aukcji.

Rozumiesz ?

Edquar napisał(a): co do audi za 1000 zł jest kompletny silnik, a rozrząd, sprzęgło itd mniej niż 400 zł, takim autem się jeździ dopóki się nie rozleci i wtedy wyrzuca i kupuje następne więc daj sobie już spokój bo widać nudzi Ci się.

Napisał bym Ci dosłownie żebyś przestał wykonywać pewna czynność ale powstrzymam się.
Jak się nie znasz, jak nie widziałeś auta i to w cenie zasypu do pieca hutniczego to nie wymyślaj w jakim jest stanie.
szybki
Moderator - Tuning

08 Gru 2024, 20:59

GP za 5 tys zł? Powodzenia życzę autorowi
Trevor
Zaawansowany

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Volkswagen Golf 7 R
Silnik: 2,0 TSI
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017

08 Gru 2024, 21:09

Trevor napisał(a):GP za 5 tys zł? Powodzenia życzę autorowi

O widzę że już następny internetowy wróżbita od teoretyzowania.

Jak autor tematu będzie chciał to skorzysta jak nie to nie ma problemu bo pewnie sprzeda się wcześniej czy później. Mi jest wszystko jedno zresztą sprzedającemu też bo jeździ/jeżdżą innymi autami.

Tak w sumie to było aktualne wczoraj ale czy dziś to nie wiem :D
Chociaż patrząc na tą dziecinadę to pewnie aktualne :mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning