Auto do 5 tys?

26 Cze 2010, 21:27

A co z moim Puntem z linku??Gdyby był na stalówkach,miał hak i kolor ciemno zielony to bym powiedział że identyko jak kumpla którego mu znalazłem całkiem przypadkowo a na fotkach też wyglądał na zadbanego i bezwypadkowego jak ten a w realu też tak samo było.
Dla przypomnienia [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Cze 2010, 13:49

Szczerze mówiąc to również najbardziej odpowiada mi Punto. Ale spodobały mi się mazdy 323f... [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (chociaż akurat to autko wykracza poza to 5 tys) Orientujecie się jak z częściami?
dft
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

27 Cze 2010, 14:23

Ta Mazda jest niezła. Ale w 5k się nie zmieścisz, bo ona jest do opłat. Jeżeli chodzi o części to generalnie części do Japońców są drogie.
Frugo
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

27 Cze 2010, 19:59

Mazda 323F BA za te pieniądze??Odpuść sobie odrazu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

28 Cze 2010, 17:21

Opel Astra wygodny, przestronny i tani w eksploatacji (części tanie, dostępne na rynku).

[link do oferty na Allegro wygasł]
rurku
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

28 Cze 2010, 17:26

Brawo, napisałeś rurku 2 posty i w dwóch proponujesz tą samą nic nie wartą Astrę z najsłabszym silnikiem i bez podstawowego wyposażenia ;)
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

28 Cze 2010, 17:30

Znaczy przykładowo:P a dlaczego nic nie wartą? Widać ktoś przedstawia wyposażenie nad stan techniczny pojazdu.
Najsłabszy silnik może być zaletą jeśli chodzi o ekonomie.
rurku
Nowicjusz

28 Cze 2010, 17:38

Akurat w tym silniku nie ma mowy o ekonomii, pali tyle co mocniejszy 1.6 a różnica w jeździe widoczna. Nie to że przekłada wyposażenie nad stan techniczny, chodzi mi tylko o minimum bezpieczeństwa czyli ABS, poduszki, no i o szczyptę wygody, czyli elektryczne szyby. Bez tych elementów nigdy nie kupiłbym samochodu.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

28 Cze 2010, 17:55

Wyposażenie nie jest rzeczą najważniejszą i w tym przedziale cenowym należy zachować pewien kompromis pomiędzy dobrodziejstwami a stanem technicznym. W tym roczniku na pewno nie znajdziesz auta chociażby z poduszkami powietrznymi (z tym się trzeba liczyć). A kupić auto młodsze za takie pieniądze (bo wyposażenie ma lepsze/atrakcyjniej się prezentuje)...nie wiadomo co się trafi, zapewne na 'dzień dobry' trzeba będzie zrobić jakiś remont.
rurku
Nowicjusz

28 Cze 2010, 18:22

Pierwszy lepszy przykład z neta z wyposażeniem jak napisał Kierunkowskaz a nawet i więcej i do wymaganych 5tys.zł.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

28 Cze 2010, 21:55

A w starej Astrze na dzień dobry niczego nie trzeba będzie ruszać, tylko paliwo lać? ;)
Nie rozumiesz, to o czym mówię to nie dobrodziejstwa tylko podstawowe wyposażenie jakie powinien posiadać każdy samochód, no może poza el. szybami. Bo kolego nie to jest najważniejsze żeby auto było szybkie, ładne, wygodne, miało dobry znaczek na masce, tylko żeby było przede wszystkim BEZPIECZNE. Bo życie kierowcy i pasażerów jest w samochodzie najważniejsze. A uwierz mi że już skasowałem doszczętnie dwa samochody w wypadku i pewnie gdybym nie jechał bezpiecznym samochodem to nie pisał bym teraz tego posta. Przykład Toledo od Barola pokazuje że można kupić coś więcej niż trumnę na kołach ;)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

29 Cze 2010, 09:20

A mnie się wydaje że spokojnie mogę Ci polecić Forda Sierrę. Jak znajdziesz w dobrym stanie to nie trzeba nic kasy w niego wkładać. A jeśli kolega ma Forda tyle czasu to i pewnie mechanika ma dobrego. Więc nie będziesz musiał szukać mechanika.
Bez ognia, bez treści, bez idei, bez polotu wszystko stanie się tylko rutyną i szablonem.
Kostucha Drang
Nowicjusz

Miejscowość: ???

29 Cze 2010, 09:32

Za 5 tyś można kupić coś znacznie lepszego niż Sierrę, chociaż ogólnie samochód godny polecenia, sam od niej zaczynałem, jeździłem nią 8 lat praktycznie bez większych awarii. Jednak za 5 tyś można znaleźć już coś lepszego, młodszego i lepiej wyposażonego.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

29 Cze 2010, 12:32

Zgadzam się bezpieczeństwo to podstawa! Jednak warto zwrócić uwagę, że nie każdego stać na auto mające chociażby poduszkę powietrzną. Poza tym auto w kiepskim stanie technicznym jest samo w sobie zagrożeniem dla innych uczestników ruchu.
rurku
Nowicjusz

29 Cze 2010, 14:30

Za około 5tys. zł można kupić Megane z początku produkcji. 4 gwiazdkowy samochód z nieskomplikowaną mechaniką i zazwyczaj dobrym wyposażeniem.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000