Miloszek napisał(a):Ma może ktoś z forumowiczów Alfe 159 , Audi A4 czy BMW E90 , żeby napisać coś o tych autach ? Jak się jeździ , ile spalają ?
W tej chwili sprzedaję Alfę 159 2007 1.9 JTD 150KM - moge powiedzieć coś tylko o jeździe bo auto jest do dalszej odsprzedaży i nie zrobiłem nim zbyt wiele km, jeździ się super, na trasie ok. 1200km przy prędkości 120km/h auto spaliło 4,8l. ON/100km, silnik na prawdę rewelacyjny - bardzo mocny i niesamowicie ekonomiczny, jest sporo momentu i auto ma fajny "dół", auto dosyć niskie - mogą narzekać osoby, które jeździły wysokimi samochodami bo odrobine utrudnione jest wsiadanie, generalnie auto świetnie trzyma się drogi, fajnym gadżetem jest wskaźnik pokazujący ciśnienie turbiny, o tym, że ma świetny design chyba nie musze pisać, Alfa postarała się również jeśli chodzi o wykończenie wnętrzna, jak to w autach z grupy Fiata samochód ma 9-tą poduszkę chroniącą kolana co również zasługuje na pochwałę. Dodatkowo mogę powiedzieć, że miałem już sporo aut z silnikami JTD i nigdy nie było żadnych problemów.