Auto do 50 tyś... mało awaryjne, wyogdne

27 Kwi 2016, 19:45

Witam,

przeglądam to forum od pewnego czasu, teraz przyszła pora na mnie. Poszukuję auta do 50 tyś zł. Czego oczekuję? Ma to być sedan, lub zgrabne kombi ;)

Auto potrzebne głównie w długie trasy. Mniej więcej 2 razy w miesiącu robię trasę 1000 km w dwie strony. W związku z kilometrami jakie pokonuję potrzebuję komfortowego auta a szczególnie zależy mi na aucie dobrze wyciszonym. Na pewno ma to być diesel, lub benzyna pod lpg....

Chciałbym auto zarówno oszczędne, ale też takie którym bez żyłowania silnika można fajnie przyśpieszyć.

Na pierwszy rzut oka fajnie wypata VW JETTA z 2012 roku, silnik 2.0TDI (140km), można w takich pieniądzach kupić auto pochodzące z polskiego salonu i przebiegom +/- 100tyś km. To bardzo mnie kusi...

Co jeszcze warto wziąć pod uwagę? Chętnie rozważę benzyne pod lpg.
mws86
Obserwowany

Auto: Leon 1P

27 Kwi 2016, 19:58

Za te pieniądze możesz mieć auto z segmentu wyżej z podobnego rocznika:
[link do oferty na Allegro wygasł]

2.0 HDI bardzo udany silnik, a z LPG będzie problem, bo większość aut ma wtrysk bezpośredni benzyny (=droga instalacja LPG).
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

27 Kwi 2016, 20:12

Fajna opcja taki peugot, a jak spalanie tego silnika, masz jakieś doświadczenia?

Znajdzie się coś krajowego? Niestety boję się kupować auto od handlarza po pewnych przygodach...
mws86
Obserwowany

Auto: Leon 1P

28 Kwi 2016, 09:57

Ode mnie Hyundai i40 i Kia Optima.
Jetta jest oparta na Golfie VI, więc o klasę niżej.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

28 Kwi 2016, 11:30

Ode mnie Citroen C5 2.0 HDI z hydropneumatyką
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto szukać taniego ubezpieczenia OC?
    Galopujące stopy procentowe, a wraz z nimi drastycznie rosnące koszty życia sprawiają, że szukamy oszczędności na wielu polach. Czy ubezpieczenie samochodu powinno być jednym z nich, czy niekoniecznie? Sprawdźmy! Czy tanie ...