Auto do 50 tyś. SUV bądź zgrabny hatchback , sedan bądź kompakt

23 Kwi 2018, 22:20

Witajcie !
Razem z tatą szukamy auta dla niego . Na początku był zainteresowany suvem . Bardzo jara się Quasquai-iem i Rav4 ale nie mamy pojęcia jak te auta technicznie sie spisują . Budżet to około 50 tyś . Potem przeszedł na osobówki twierdząc ze juz mu wszystko jedno ale wiem ze w głębi duszy , chciałby SUV-ika . Rozglądalismy sie za Volvo V40 w benzynie . Maja dość skrajne opinie ale negatywne opinie są głownie co do jakosci wykonania . Powiecie mi coś na ten temat ? Oglądałem też Astry J 1.4 T ale jakoś nie maja duszy te auta dla mnie . Musiałbym chyba wsiąść i poczuć . Czekam na propozycje . W gre wchodzi rowniez diesel ale taki bez DPF-ow itd .Do tej pory jeździł Fordzikiem Fiestą , stary wiec potrzebuje swieżości :) Sam skłaniałbym sie raczej ku normalnemu samochodowi ale tato sugeruje sie tym ze mieszka na wsi i w zimie miewał problem z wyjazdem z posesji kiedy zawiewało drogę . :) Lecz czasy srogich zim mineły i mozna juz kupowac normalne auta . Pozdrawiam .
takenfreak
Nowicjusz

Auto: Vectra B

26 Kwi 2018, 17:16

takenfreak napisał(a):W gre wchodzi rowniez diesel ale taki bez DPF-ow itd
Z jakiego roku maja być to auta bo coś mi się wydaje że bez DPF to będą tylko takie w których już ktoś go usunął :)

Może obejrzyjcie z Tatą nową Dacię Duster w benzynie z LPG będzie nowe auto niewiele droższe, a moim zdaniem naprawdę poprawili tą wersję i warta jest uwagi.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

26 Kwi 2018, 20:43

Nowy Duster 1.6:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

01 Maj 2018, 21:41

Koledzy , a polecicie mi coś z hatchbacków , sedanów bądź kompaktów ? W tej dacii w podstawowej wersji to chyba koła są i kierownica , plus troche blachy .. Nie no zart ale słabo doposażone są :( Coraz powazniej sie rozglądam za tym volvem V40 .. Nie wiem tylko na jaki silnik sie zdecydować ..
takenfreak
Nowicjusz

Auto: Vectra B

02 Maj 2018, 10:20

Ciekawe, w miarę udane auta do 50 tys złotych:

AR 159 tbi
AR Giulietta w sumie z każdym silnikiem
C5 2.0/140, 2.0hdi
Fiat Freemont
Ford focus 3
Ford mondeo 4
Chąda Accord 8 - świetnie trzyma cenę
Hjundaj i30, i40, elantra
Kia i30
Lexus IS250
Lexus GS
Mazda 3
Mazda 6
Opel Astra J
Laguna 3
Megane
Saab 9-3, 9-5
Volvo V60

takenfreak napisał(a):Coraz powazniej sie rozglądam za tym volvem V40 .. Nie wiem tylko na jaki silnik sie zdecydować ..

Obawiam się, że do 50k biorąc pod uwagę Pb trudne będzie znaleźć cokolwiek, o wybrzydzaniu z silnikami możesz zappomnieć
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km