REKLAMA
No cóż, przeszukałem dość obszernie to forum i nie natrafiłem na nic to przyciągnęłoby moją uwagę. Tak więc za 2 tygodnie wracam do Polski z Anglii po miesięcznym pobycie tutaj i zamierzam kupić auto do około 5tyś złotych. Co do auta:
- najlepiej benzyna+gaz (wiadomo student, kasa się nie sypie, a wlewać trzeba);
- około 100KM z silnikiem przynajmniej 1.6;
- auto o lekko młodzieżowym wyglądzie, nie jakieś staro wyglądające auto;
- wolałbym hatchbacka jeżeli byłoby to możliwe, no ale inne propozycję też dokładnie przemyślę;
- i tutaj NAJWAŻNIEJSZE wolałbym jakieś europejskie auto (no chyba, że jakaś zgrabna Honda lub Mazda), nie podobają mi się, a wręcz nie cierpię aut daewoo;
- nie jestem żadnym dresem itp itd więc zapewne narażę się teraz na krytykę, ale BMW też raczej odpadają, jestem za młody, mam zbyt głupich kolegów więc mógłbym się trochę narazić;
- ostatnia sprawa najlepiej żeby auto dało się naprawić w przydomowych warunkach, a takie posiadam;
Znalazłem coś takiego:
[link do oferty na Olx wygasł]
Szyba przednia niby do wymiany, tj koszt koło 500zł opłaca się jeżeli wszystko inne byłoby w porządku?
Rozglądałem się trochę za Oplem Astrą II ale z tego co wyczytałem na tym forum to w miarę dobre auta trafiają się dopiero od 8-9tys. Ewentualnie jakiś golfik chociaż też kojarzy się z dresiarstwem, że tak to ujmę.
No nic liczę na pomoc, jeżeli nie oferty to chociaż wymienione modele, ja osobiście jestem z okolic Katowic, a dokładnie z Gliwic.
Ostatnia sprawa, żadnych kłótni o Alfie Romeo.