Auto do 5000 zł

29 Sie 2014, 20:13

No cóż, przeszukałem dość obszernie to forum i nie natrafiłem na nic to przyciągnęłoby moją uwagę. Tak więc za 2 tygodnie wracam do Polski z Anglii po miesięcznym pobycie tutaj i zamierzam kupić auto do około 5tyś złotych. Co do auta:

- najlepiej benzyna+gaz (wiadomo student, kasa się nie sypie, a wlewać trzeba);
- około 100KM z silnikiem przynajmniej 1.6; :naughty:
- auto o lekko młodzieżowym wyglądzie, nie jakieś staro wyglądające auto;
- wolałbym hatchbacka jeżeli byłoby to możliwe, no ale inne propozycję też dokładnie przemyślę;
- i tutaj NAJWAŻNIEJSZE wolałbym jakieś europejskie auto (no chyba, że jakaś zgrabna Honda lub Mazda), nie podobają mi się, a wręcz nie cierpię aut daewoo;
- nie jestem żadnym dresem itp itd więc zapewne narażę się teraz na krytykę, ale BMW też raczej odpadają, jestem za młody, mam zbyt głupich kolegów więc mógłbym się trochę narazić; :D
- ostatnia sprawa najlepiej żeby auto dało się naprawić w przydomowych warunkach, a takie posiadam;

Znalazłem coś takiego:
[link do oferty na Olx wygasł]

Szyba przednia niby do wymiany, tj koszt koło 500zł opłaca się jeżeli wszystko inne byłoby w porządku?

Rozglądałem się trochę za Oplem Astrą II ale z tego co wyczytałem na tym forum to w miarę dobre auta trafiają się dopiero od 8-9tys. Ewentualnie jakiś golfik chociaż też kojarzy się z dresiarstwem, że tak to ujmę. :D

No nic liczę na pomoc, jeżeli nie oferty to chociaż wymienione modele, ja osobiście jestem z okolic Katowic, a dokładnie z Gliwic.

Ostatnia sprawa, żadnych kłótni o Alfie Romeo. :mrgreen:
siwymurzyn
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 12 2012
Auto: Nie mam

29 Sie 2014, 20:52

Szukaj Astry F za tyle.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

29 Sie 2014, 23:55

Astra G za 3800zł to jeszcze jezdzi :shock: a może coś takiego [link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012