REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Za mało KM, a diesel odpada.Koniu napisał(a):Tu może być 1.6 125KM albo diesel.
Też mnie kusi wolnossące 2.0. Ale muszę się tym przejechać najpierw...mike1735 napisał(a):Z Twoich propozycji najlepsza jest bezapelacyjnie Mazdanie ma w niej żadnych eco wynalazków typu downsizing turbo i te sprawy.
A o blachy? Mazda chwali się odchudzeniem blach o 20%, czy nie przełoży się to na szybszą korozję? Czytałem o wgnieceniach w Mazdzie 6 przy zwykłym zamykaniu klapy...mike1735 napisał(a):Nie ma co się bać o części
Pomijając troche za słaby silnik (moment!), to IX kompletnie mi się nie podoba. Jakby dało się jeszcze kupić VIII, najlepiej w Type S/R to nie byłoby pewnie tego wątku. Ale sprawdzę też Hondę.mike1735 napisał(a):Proponuje Hondę Civic IX
Jeśli chodzi o blachy to Ford i Mazda odrobiły lekcje i jest już o wiele lepiej niż w starszych autach. Trudno jednak powiedzieć cokolwiek więcej, gdyż są to auta z małym stażem rynkowym. To nie blacha kuleje tylko jej zabezpieczenievonski napisał(a):A o blachy? Mazda chwali się odchudzeniem blach o 20%, czy nie przełoży się to na szybszą korozję? Czytałem o wgnieceniach w Mazdzie 6 przy zwykłym zamykaniu klapy..
Coś za coś. Masz za to silnik nie do zajeżdżenia.vonski napisał(a):Pomijając troche za słaby silnik (moment!)
Można powiedzieć, że to Alfa XXIw, czyli nie sypie się już jak 147 czy 156. Płyta podłogowa przeszczepiona z Fiata Bravo. Obawy może budzić wysilony silnik. Mimo wszystko będę się upierać przy jednostkach wolnossących lub turbo jednak tych trochę większychvonski napisał(a): A co myślicie o Giuletcie
jeśli chodzi Ci o tył to jest jeszcze sedan, który wygląda trochę lepiejvonski napisał(a):IX kompletnie mi się nie podoba.
No właśnie. A jest w ogóle na rynku coś w normalnym 2.0T w tej cenie? Chyba już nie bardzo poza autami z VAG...mike1735 napisał(a):Mimo wszystko będę się upierać przy jednostkach wolnossących lub turbo jednak tych trochę większych
I tył i przód. Przy Mazdzie 3 wygląda jak koszmar designera...mike1735 napisał(a):jeśli chodzi Ci o tył to jest jeszcze sedan, który wygląda trochę lepiej
To raczej mało ważny dla mnie argument. Auto nie jest na 15 lat i nie zrobię nim 0,5mln km. Może być i coś mniej żywotnego, ale dynamiczniejszego.mike1735 napisał(a):Coś za coś. Masz za to silnik nie do zajeżdżenia.
Z tego co przeglądałem oprócz BMW, Merca, Forda, Volvo to raczej nievonski napisał(a):No właśnie. A jest w ogóle na rynku coś w normalnym 2.0T w tej cenie? Chyba już nie bardzo poza autami z VAG...
Oj zdziwiłbyś sięvonski napisał(a):To raczej mało ważny dla mnie argument. Auto nie jest na 15 lat i nie zrobię nim 0,5mln km. Może być i coś mniej żywotnego, ale dynamiczniejszego