Artur69 napisał(a):forda,alfy romeo,citroena,peugota,renulata czy fiata nigdy nie kupię. Po prostu te auta maja w sobie coś co mnie odpcha.
Istotnie one wszystkie mają "to w sobie" ale Forda bym do tego worka tak szybko nie wrzucał. Powiedziałbym że za 5 tysięcy możesz kupić śliczną Sierrę z 2.0 dohc efi no ale to Ford...
krzysiek4000 napisał(a):Starszy VW też nie jest zły
.
Przykro mi ale jest koszmarny, przynajmniej model o którym zaraz powiem. Mamy golfa 3 1.8 w firmie jako samochód "zapas" do wożenia jakiś tam małych śmieci... Kupiony za 3, żeby był sprawny wpadło w niego jeszcze 5,5 klocka na graty... Wymienione zostało prawie wszystko jakbyśmy go remontowali... Ten samochód jest dramatyczny! Nie mam pojęcia jak ktoś może lubić "takie golfy". Ma beznadziejną dynamikę, beznadziejnie się prowadzi... Omijam go szerokim łukiem... Jedyne co ma ten samochód to niesamowicie dobre wyposażenie... Gdyby to nie był samochód tylko stojące pomieszczenie to byłby w sumie fajny no ale niby jest to "samochód". Nie chcę nikogo urazić ale naprawdę chyba nigdy żaden samochód mnie tak nie zawiódł. Jeszcze ktoś mi kiedyś mówił że niby golf 3 się nieźle prowadzi jak na FWD, to jest jakieś padło totalne. Astra jest 100 razy lepsza, z resztą ciężko powiedzieć co jest gorsze od golfa 3. Nawet hyundai pony zrobił na mnie lepsze wrażenie.
O reszcie starych VW nie wiem zbyt dużo. Ale ten golf to jakaś totalna porażka jest...
Pozdrawiam
.