07 Sty 2016, 10:48
Witam,
Poszukuję używanego/nowego auta do 50k (jeżeli np. bardziej opłaca się dany model starszy a za 30k to również ok) głownie do jazdy po mieście + trasy weekendowe 300-600km, generalnie nie robię więcej niż ok 20k rocznie.
Przeglądałem sporo tematów i widzę, że często polecacie Hondę Civic "UFO", Mazdę 6, były też sugestię o Astrze J 1.6 115km z wyprzedaży rocznika 2015. Jak rozumiem każdy z modeli ma swoje plusy i minusy, czy ewentualnie warto patrzeć na inne marki/auta?
Z moich wymagań chciałbym przede wszytkim żeby auto było dynamiczne, posiadało udogodnienia typu czujniki parkowania, tempomat (generalnie im więcej tym lepiej, jestem fanem technologii więc wszystko co nowe I ciekawe bardzo mi się podoba). Nie potrzebuję w nim dużo miejsca, jeździmy z reguły w 2 osoby, ważniejsze jest żebym wygodnie siedział (mam lekko ponad 190cm wzrostu).
Jeszcze jedno pytanie co do "UFO" które głownie przeglądałem na allegro. Jak jest z kupowaniem tych aut sprowadzanych z Niemiec czy Danii? Czy przy rocznikach 2009-2012 również trzeba mocno uważać? Niby z reguły piszą, że
auta serwisowane w ASO, wszystkie wpisy w książce itd., a jednak te modele z salonów Polskich są zdecydowanie droższe.
Wszelkie sugestie bardzo mile widziane.