REKLAMA
Witam!
Drodzy forumowicze, zwracam się do Was z prośbą o pomoc w zakupie auta, temat starałem napisać jak najlepiej się da i zawrzeć tutaj wystarczającą ilość informacji, które pomogą przedstawić moje preferencje w stosunku do samochodu.
Budżet: 19 000 zł
Rejon: Łódzkie/Dolnośląskie
Użytkowanie: Samochód będzie głównie używany do jazdy w trasie, miesięcznie robię ok 1000km, czasami zdarza się mi jeździć także w mieście. Ogólnie 75% trasa, 25% miasto.
Własne potrzeby:
-Wymiary: do auta muszą zmieścić się i siedzieć w komfortowych warunkach 4 osoby w tym kierowca (sporadycznie używane środkowe miejsce), bardzo ważnym elementem jest dla mnie bagażnik, który musi zmieścić 4 walizki + jakieś torby itp.
-Silnik: benzynowy, do którego chce zamontować porządną instalację LPG (w cenie 19 000zł)
-Moc: minimum 140KM, poniżej 10s do setki, nie chce muła, auto musi pozwalać na płynne i bezpieczne wyprzedzanie.
-Napęd: zdecydowany jestem na napęd RWD lub na wszystkie koła.
-Spalanie: jeżeli zamknie się w 11l LPG normalnej jazdy to będę zadowolony
-Segment: zainteresowany jestem segmentem D/E
-Bryła: najlepiej sedan/liftback, ewentualnie kombi, auto NIE może być 3-drzwiowe
-Ważna jest dla mnie jakość wykonania wnętrza jak i samego auta oczywiście.
-Naprawy: części łatwo dostępne, nie oczekuje cen jak przy Golfie III, ale też nie przesadzajmy
-Awaryjność: to co oczywiście chyba każdy - jak najniższa, wystrzegam się motoryzacyjnych skarbonek, jak będzie trzeba coś naprawić to niech swoje kosztuje, ale oczekuje też w zamian jakości.
-Bezpieczeństwo: jest dla mnie ważne, w trasie niby bezpiecznie, ale wszelakie zderzenia odbywają się tam z udziałem większych prędkości.
-Wyposażenie:
*jakiś rodzaj kontroli trakcji,
*elektryczne szyby,
*tempomat
*klimatyzacja (może być manualna)
*zamek centralny,
*wspomaganie,
*przyciski funkcyjne na kierownicy,
*tylne czujniki parkowania
Auta jakim się przyglądałem i wpadły mi w oko to:
1. BMW E39
2. Audi A6 C5
3. Opel Vectra C liftback
4. Mercedes W203
5. Audi A4 B6
Proszę o propozycję silników, innych modeli, ewentualne wyprowadzenie z błędu.
Pozdrawiam!