Auto do 50tys

31 Gru 2022, 11:45

Siemka. Pomożecie mi coś fajnego wybrać do 50tys oraz doradzić lub podpowiedzieć aby nie wbić się na mine.
Jechać z Mechanikiem lub dać do sprawdzenia auta.
Jakie miejsce z autami brać pod uwagę ( komisy, prywatny Handlarz czy tez sprowadzić auto.)
Ogólnie biorąc szukam auta w Dieslu 2.0 najlepiej nic większego
Sedan lub kombi Wyposazenia jakie powinno być nie będę pisał bo w tej kwocie już większość powinna się znajdować w aucie.
Myślałem nad dwoma autami.
Skoda Octavia 3
BMW F30/F31
Chyba że macie inne auta do polecenia
DAWID9898
Nowicjusz

31 Gru 2022, 12:34

A zdajesz sobie sprawę z kosztów utrzymania?
Octavia to kompakt, BMW to klasa średnia i do tego premium.

Jak miałbym wybrać to zdecydowanie Octavia. Skoda też będzie nowsza w tej kasie, co przy tym wyborze silnika czyli diesel nie jest bez znaczenia bo mniejsze naloty, diesle to potrafią mieć sporo natłuczone po kilku latach.
Trevor
Zaawansowany

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Volkswagen Golf 7 R
Silnik: 2,0 TSI
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017

31 Gru 2022, 13:02

Tak wiem zdaje sb sprawę z kosztów utrzymania ale sądzę ze octavia będzie lepszej kondycji niz BMW
DAWID9898
Nowicjusz

31 Gru 2022, 13:35

DAWID9898 napisał(a):Jechać z Mechanikiem lub dać do sprawdzenia auta.

Warto zainwestować w rzeczoznawcę. Nawet na naszym forum jest - sprawdzanie-aut-przed-zakupem-moto-zakup-vf501.htm
Sam korzystałem z ich usług i osobiście muszę pochwalić. Zanim podpisałem umowę, wiedziałem o aucie wszystko. Sprawdzanie trwało 3 godziny, nie pamiętam ile kosztowało, ale nie były to jakieś wielkie pieniądze. Może to brzmi jak reklama, ale absolutnie nią nie jest. Na rynku jest pełno firm, które zajmują się sprawdzaniem aut. Mechanika myślę, że nie ma sensu ciągnąć ze sobą, bo nie każdy zna się na wszystkim i mało który mechanik jest dobrym diagnostą. A ci, co zawodowo zajmują się sprawdzaniem aut mają już doświadczenie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Supra z 1994 roku sprzedana na aukcji
    Już niedługo nowa generacja Toyoty Supry trafi do salonów. Tymczasem oryginalna Supra 4. generacji z 1994 roku została sprzedana na portalu aukcyjnym Bring A Trailer za kwotę aż 121 000 dolarów, czyli ponad ...