Auto do 55-60 tyś. zł w sedanie - diesel w automacie

22 Gru 2020, 20:58

Czesc,

Próbowałem przeglądać opisywane tutaj modele żeby coś znaleźć, ale wiele nie wyciągnąłem. Chciałbym kupić jakiś używany sedan (możliwe, że będę ściągał z zagranicy) z dieslem - wygodniej mi się jeździ- automatem. Nie będę za dużo jeździł po mieście, a miedzy różnymi miastami i chciałbym znaleźć coś wygodnego. Modele które widziałem, a które mi się podobały to :
audi A4, A5, A6,
bmw 318,320 518, 520, 525
volvo s60.
Coś w takim stylu. Czy któryś z nich jest bardziej polecany, mniej awaryjny, ewentualnie jakiś inny model warto zobaczyć? Budżet to ok 55-60tys.
Z góry dzięki za rady
piotrekwi
Obserwowany

23 Gru 2020, 11:34

piotrekwi napisał(a):volvo s60.
Bardzo fajne auto i jak byś je trafił jeszcze z silnikiem D5 2.4 w dieslu to powinieneś być zadowolony.

Z innych samochodów w sedanie którymi warto się zainteresować to myślę że będzie Honda Accord 2.2 i-DTEC w nim masz skrzynię automatyczną klasyczną. Co do samego silnika posiada on wada jak każdy diesel ale ogólnie jak trafisz egzemplarz w którym dbano o interwały wymiany oleju powinno być ok. Problemy jakie się pojawiały to najczęściej DPF, rozciągający się łańcuch rozrządu jak silnik miał przeciągane interwały wymiany oleju ponad 15tkm i po 250tyś. km problemy z pompą wysokiego ciśnienia które nie zawsze występowały.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

23 Gru 2020, 14:27

Skłaniałbym się ku VOLVO z ich konstrukcjami w dieslu(pancerne silniki)
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept Active Tourer 2012
    Koncepcyjne BMW Concept Active Tourer o harmonijnych proporcjach wyróżnia się sportową elegancją, potwierdzając jednocześnie, że kompaktowe rozmiary, funkcjonalność oraz wszechstronność mogą iść w parze z dynamiczną ...