Sedan 55 tyś. zł w benzynie z mocą około 250KM

22 Gru 2020, 17:48

Cześć, mam do wydania na sam samochód około 55tyś. Jest obecnie na rynku coś ciekawego w tych pieniądzach? To co mnie interesuje to (tylko benzyna):
- moc najlepiej okolice 250KM może być z turbo
- skrzynia automat, im więcej przełożeń tym lepiej
- w miarę duży, chcę żeby miał przynajmniej te 4,8m wyznacznik żebym sam za sobą mógł usiąść mam 190cm
Myślałem nad volvo s60 ale środek jest okropny (wodospad panelu środkowego), bmw f10 nie wiem czy w tych pieniądzach coś sensownego znajdę patrzyłem nad wersją n53b30, patrzyłem nawet na saaba z 2010 bo mam gigantyczny sentyment do tego auta i silnik jak i wszystkie jego bolączki znam na pamięć ale wykończenie i sam rozmiar auta odrzuca. Wybrzydzam ale 55tys to nie jest w końcu mała kwota, z zakupem mi się nie śpieszy i ewentualnie mogę dołożyć coś do auta, które naprawdę wpadnie mi w oko. F10 jest dla mnie idealnym samochodem pod każdym względem, członek rodziny miał taką i nic się z nią nie działo, przy okazji fajny komfort poruszania się i dużo dodatków technologicznych w porównania do mojego obecnego auta.
Qeer
Nowicjusz

Auto: b207
Silnik: 280+
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna

22 Gru 2020, 19:15

Qeer napisał(a):członek rodziny miał taką i nic się z nią nie działo

no to raczej wyjątkowy egzemplarz :mrgreen:

zerknij sobie na lexa gs
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

22 Gru 2020, 19:45

Invi napisał(a):no to raczej wyjątkowy egzemplarz

Nie wiem co jest w tym zabawnego, silnik inny niż ten, który podałem ale nadal "nowy". Kolega jeździ 3.0d 258koni i też nie narzeka na nic. Ludzie, którzy mają najmniej wspólnego z przykładową lub kupią paździerz najbardziej się śmieją. Na otomoto jest troche tych lexusów, jeden z 2012 wpadł mi w oko nawet, z zewnątrz mocna średniawka, w środku też ale nadal wygląda lepiej niż volvo :D
Qeer
Nowicjusz

22 Gru 2020, 19:47

Qeer napisał(a):Nie wiem co jest w tym zabawnego

mniej więcej to, że zakup bmw od rocznika cirka 2008-10 to w ogromnej większości przypadków proszenie się o kłopoty

ładny gs z 2012 to raczej kwestia 80k a nie 55
Invi
Forumowicz VIP

22 Gru 2020, 19:55

Invi napisał(a):mniej więcej to, że zakup bmw od rocznika cirka 2008-10 to w ogromnej większości przypadków proszenie się o kłopoty

Równie można dopisać do tej listy wszystkie vagi po przejściu na tsi/tfsi, "poprawie diesli". W sumie wiem, że auto to inwestycja bo miałem już kilka. Teraz nie ma już raczej poprawnych aut, a jeśli jeszcze jakieś się ostały są ultra nudne w środku i na zewnątrz. Mercedes w pieniądzach, które chcę przeznaczyć jest okropny jeśli chodzi na panel środkowy, vagi sobie odpuszczam przy okazji bardzo ich nie lubię (wiem, że zamykam się tylko w niemieckiej motoryzacji).

Edit: chodziło mi o sam design samochodu a nie to, że mam się decydować w tym momencie na akurat ten samochód.
Qeer
Nowicjusz

22 Gru 2020, 20:06

Qeer napisał(a):Równie można dopisać do tej listy wszystkie vagi po przejściu na tsi/tfsi, "poprawie diesli"

I dlatego nikt normalny (poza fanbojami) vag'a tutaj nie poleca, podobnie jak "nowszych" bmw, diesli toyoty, małych eb forda czy 1.6thp we francuzach (zrobionego we współpracy z bmw i w nich montowane również)

Dlatego dostałeś propozycję lexusa, który jest w miarę "pewny" na tle tego co możesz znaleźć na rynku. Obawiam się tylko, że 55k to budżet na roczniki 2007-09 czyli II-gen a nie trójkę.

A wracając do volvo to dlaczego piszesz o s60? Konkurentem dla 5er czy nawet tego gs jest s80. S60 to odpowiednik 3er czy jakiejś a4
Invi
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Volvo V40 R-Design - sportowa odmiana nowego modelu
    Na targach motoryzacyjnych w Paryżu po raz pierwszy zostanie zaprezentowana sportowa odmiana nowego modelu Volvo V40 - R-Design. Auto ze zmienionym zawieszeniem i topowym silnikiem T5 o mocy 254 KM, będzie rywalizować ze ...

22 Gru 2020, 20:59

Qeer napisał(a):Kolega jeździ 3.0d 258koni i też nie narzeka na nic

Lubie te hasła "i nie narzeka na nic" :D
Ogólnie jak Ci pasi BMW bierz BMW bo pod wieloma względami jest wyjątkowy więc trudno będzie o substytut a jeżeli chodzi o koszty to też jest bezkonkurencyjny takie coś za coś :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe