Auto do 55 tys. pomoc

23 Cze 2012, 14:24

Witam , od dłuższego czasu poszukuję auta do maksymalnie własnie takiej kwoty , już sam nie wiem co kupić . Potrzebuję większego auta , ze względu na synka i dwa psy i zonę oczywiście :), z psami nie będę często podróżował ale jednak czasami może się zdarzyć , więc musi to być auto typu kombi lub jakiś van , ogólnie dużo nie jeżdżę maksymalnie z 25 tysięcy km rocznie , przede wszystkim zależy mi na bezawaryjności (chyba jak każdemu ) no i przy tym żeby cieszył oko skoro wydaję się tyle kasy na auto to chociaż tyle żeby było , ogólnie myślałem nad fordem s-maxem ale powoli mi przechodzi ze względu na bardzo duże ceny tych aut ( w końcu to ford) chociaż jeszcze nie powiedziałem że na pewno go nie kupię Myślałem też o Audi A6 jednakże po przeczytaniu opinii o silnikach jestem znowu w punkcie wyjścia , ostatnio wpadło mi w oko bmw e60 . Macie jakiś pomysł ? ogólnie nowoczesne diesle nie maja dobrych opinii , może przy takich rocznych przebiegać kupić jakaś benzynę ? Chętnie wysłucham waszych opinii , dziękuję
cwieq
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 09 2007
Auto: xxx

23 Cze 2012, 16:03

Ja jestem za benzyna, bo to co zaoszczędzisz na paliwie wydasz w naprawę więc chyba lepiej jeździć troche drożej ale jeździć i co najważniejsze benzyniaki mają pewniejsze i mniejsze przebiegi.
5tke można szukać ale to będzie coś z początku produkcji jeśli ma byc niebite i nieskręcone o co bardzo trudno niestety - s-max to lepsza jednak opcja

Z propozycji to:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
pokroju s-maxa (ni van ni kombi) wystarczy na auto z konca produkcji

można już szukać coś z początku produkcji ale z reguły tylko diesel w ofertach ale rocznik i przebiegi kuszą. Auto podobne do C4 Picasso

świetny wygląd, silniki, trwałość ale mniejsza od 5tki i A6

również przewaga diesli ale to już norma w każdym większym aucie. Tańszy konkurent dla 5tki.

Rozumiem, że nowe nie wchodzą w grę ale dodam mimo to ;)
psy się zmieszczą :mrgreen: no chyba, że są na prawde przerośnięte :D
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

23 Cze 2012, 16:26

Tak, tyle, że wszystkie Twoje propozycje to auta sprowadzone.
Najpierw piszesz żeby unikać aut bitych i kręconych a później sam takie wrzucasz.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

23 Cze 2012, 16:55

linki były przykładowe aby autor sobie obejżał o co mi chodzi
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

23 Cze 2012, 17:29

Ten grandis odpada bo mi się kompletnie nie podoba o wiele lepiej prezentuje się s-max , ciekawie wygląda ten peugeot z drugiej jednak strony miałem francuza i był trochę nudny :) Honda jest fajna ogólnie cały czas myślę o tym kombi w sercu jest audi ale jednak rozum odradza zakupu , jeżeli chodzi o tego hyundaia to odpada bo to za małe auto , ale dziękuje za pomoc

Jakieś inne propozycję ? , pozdrawiam
cwieq
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 09 2007
Auto: xxx