Auto do 55tyś - segment D, C lub B.

31 Paź 2021, 20:20

Cześć,
poszukuję auta do 55tyś. Preferuję benzynę, chyba że diesel by miał niski przebieg i nie prędko bym się zmagał z magicznym pakietem turbo/dwumasa/wtryski. Fajnie jakby
- Miał dobre wyciszenie
- Benzyna była z turbo, chyba, że mazda to wiadomo.
- Miał obsługę android auto i w miarę nowoczesne wnętrze
- w przypadku segmentu B wielkość była by zbliżona do kompaktów (coś pokroju nowej fabii, ewentualnie nowego clio)
- W przypadku segmentu D, żeby eksploatacja nie pochłaniała sporych pieniędzy.

apropo zakupów pytanie możę trochę naiwne: jest sens kupować auto sprowadzane 2 letnie? Śmierdzi mi od razu ulepami.
Reproduktor
Nowicjusz

Auto: Mazda 323f BA
Silnik: 1.5 89KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

02 Lis 2021, 11:14

Rozrzut masz spory moim zdaniem powinieneś sobie wybrać jeden segment np. kompaktów i w nich szukać modelu który będzie Ci najbardziej odpowiadał.

Reproduktor napisał(a):apropo zakupów pytanie możę trochę naiwne: jest sens kupować auto sprowadzane 2 letnie? Śmierdzi mi od razu ulepami.
Różnie to bywa ale handlarze żeby zarobić stosują rożne sztuczki. Samochody w dobrym stanie i nie uszkodzone rzadko opłaca się sprowadzać bo u nas byłyby za drogie sporo powyżej średniej już po wszystkich opłatach. Dlatego nie tylko auta świeże ale i takie mające kilka lat powinno się dokładnie sprawdzić . inna spraw to to że czasem są to samochody po niewielkich kolizjach gdzie czasem wystarczyło wymienić np. zderzak.

Czy masz jakieś ograniczenie wiekowe auta?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

08 Lis 2021, 11:50

Cześć, trochę zawęziłem rozstrzał. W tym momencie rozważam poniższe:

1. Skoda octavia III.
2. Seat Leon III.
3. Mazda 3 III.
4. Peugeot 308 II

Jak wygląda wyciszenie w tych autach przy około 130-140km/h? Czy w którymś zadziała android auto? Gdzie standardowe audio będzie najlepsze?
Reproduktor
Nowicjusz

Auto: Mazda 323f BA
Silnik: 1.5 89KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyprzedzanie na czas
    Wyprzedzanie, szczególnie, gdy jest związane ze zmianą pasa ruchu na pas o przeciwnym kierunku, jest niebezpiecznym manewrem. Jeśli dodamy do tego pośpiech i zimowe warunki pogodowe, to otrzymamy okoliczności, które ...