Komfortowy SUV do 180 tys. zł

04 Lis 2021, 15:39

Hej, szukam wygodnego SUVa minimum średniej wielkości, najlepiej benzyna/hybryda, automat, nowy lub używany, byle bezawaryjny. Osiągi są dla mnie mało istotne, 8-9s do setki będzie wystarczające. Zależy mi na komfortowych fotelach, wyciszeniu, drobiazgach ułatwiających życie jak elektryczna klapa bagażnika otwierana ruchem nogi itd. Dobrze, jakby spalał nie więcej niż 9/10 l w mieście. 80% czasu jeżdżę po mieście. Celuje raczej w segment premium, mam zniżki flotowe do Audi, BMW, Mercedesa i Volvo. Będę wdzięczny za rady.
UserName23
Obserwowany

04 Lis 2021, 18:41

Ja bym tu myślał na Volvo XC60 lub wypasione XC40 do miasta pewnie lepiej się sprawdzi. Ciekawą propozycją może być Hyundai Tucson.

UserName23 napisał(a):mam zniżki flotowe do Audi, BMW, Mercedesa
Tu to chyba jakieś najmniejsze modele SUVów Jak X1 od BMW. Mercedes GLA, Audi Q3.

UserName23 napisał(a):najlepiej benzyna/hybryda, automat, nowy lub używany, byle bezawaryjny
Poszukaj jakiegoś 1-2 letniego Lexusa NX hybrydowego w wersji F i będziesz zadowolony. W mieście spali Ci max 7 litrów przy w miare dynamicznej jeździe.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

08 Lis 2021, 10:36

W tym budżecie xc40 bardzo fajnie skonfigurujesz, na xc60 teraz na model 2022 nie ma szans, sprzedaż modelu 2023 ruszy niebawem ale odbiory w drugiej polowie 2022. Ceny niestety też poszły w górę więc przy xc60 raczej szału nie bedzie
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna