Auto do 6 tyś. z gazem - który najlepszy?

02 Paź 2017, 07:50

Witam w przełomowym wątku odnośnie budżetowego auta ;) jestem studencikiem i budżet mam bardzo skromny, ale staram się coś dobrać żeby i w miarę wyglądało i było ekonomiczne.
Jestem z lubelskiego i mam kilka jakichś ogłoszeń, które wydają się godne uwagi. Dzisiaj albo jutro będę dzwonił i orientował plus minus co jest godne uwagi i na dniach ze znajomym mechanikiem będziemy oglądali wozidła.
Które pozycje mogę od razu odrzucić i nawet nie dzwonić? Wrzucę te linki tak mniej więcej po kolei, które najbardziej mi siadają, a dalej, że mogą być:

1) [link do oferty na Olx wygasł] Galant w gazie, wszystko spoko, mam niedaleko to może i jutro mógłbym się od razu przejechać.
2) [link do oferty na Olx wygasł] Coupe i to jeszcze w spoko cenie, po galancie pierwsza myśl.
3) [link do oferty na Olx wygasł] To samo z tym że ważność butli jest już krótka.
4) [link do oferty na Olx wygasł] Audiczka w kombi, może być tylko cena jakas taka niska.
5) [link do oferty na Olx wygasł] Następna audiczka z mniejszym przebiegiem tym razem.
6) [link do oferty na Olx wygasł] omega, jeśli poprzednie to trupy to z tego typu samochodów chyba siada najlepiej
7) [link do oferty na Olx wygasł] Vectra 1
8) [link do oferty na Olx wygasł] Vectra 2
9) [link do oferty na Olx wygasł]l Laguna ze świeżym gazem
10) [link do oferty na Olx wygasł] najnowszy citroen w kombi

Mam nadzieję że coś podpowiecie ;)
Fortis
Obserwowany

Prawo jazdy: 24 12 2016
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Auta rodziny i znajomych
Paliwo: Benzyna + LPG

02 Paź 2017, 15:47

406 coupe poniżej 6k będzie śmietnikiem.
Laguna II nie jest godna polecenia no chyba że polift ale to nie ten budżet.
A4 tanie w utrzymaniu niestety nie będzie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Paź 2017, 22:10

Auto dla studenta, a tu Audi 2.6 :roll:
Generalnie rzecz biorąc wrzuciłeś same gruzy, może z wyjątkiem Citroena, choć gdyby był ok, to już dawno by poszedł.

Jeśli ma być tanio, szukaj populusów z niedużymi silnikami. Ostatecznie wybierz to auto, które będzie w najlepszym stanie
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odśnieżarka? Zachowaj bezpieczny odstęp!
    Niskie temperatury i opady śniegu powodują, że na ulicach często pojawiają się odśnieżarki i posypywarki. Chociaż nie są pojazdami uprzywilejowanymi, zachowanie pewnych środków ostrożności przez innych uczestników ...