Witam. Jest to mój pierwszy post na tymże forum, jednak samo forum przeglądam od dłuższego czasu.
Jestem zainteresowany kupnem samochodu. Jednak nie znam się tyle na samochodach jak Wy i nie potrafię oceniać ogłoszeń zbytnio, więc proszę was o pomoc
Auto powinno kosztować do 6 tysięcy, jednak nie jest to maksymalny pułap. Można go w jakimś stopniu przekroczyć. Wiadomo, wolałbym jak najtaniej jak każdy. Auto musi być z zamontowaną instalacją LPG ponieważ dziennie będę miał do przebycia około 25km w jedną stronę plus oczywiście jakieś dojazdy do sklepu po drodze czy inne takie tam. Raz w roku będą może jakieś paru set km wyjazdy na wakacje.
Auto powinno być rodzinne albo się starać nim być, wygodne, mało palące benzyny bo gaz jest w miarę tani, więc da się to przeboleć.
Silnik powinien być 1.6 bądź lepszy. Wiadomo, każdy czasami lubi przycisnąć bądź móc wyprzedzić jakieś inne auto.
Podobają mi się szczególnie Mazdy w większej maści. Mogą być kombiaki ale nie preferuję zbytnio tej opcji. Mojej żonie podoba się Opel Astra czytałem na forum, że jest to dobre auto ale nie wiem czy znajdzie się w takim budżecie dobry model. Wcześniej patrzyłem na auto o wartości koło 9 tys. i pewnie dopiero wtedy można znaleźć dobrą Astrę. Jestem też otwarty na inne auta.
Chyba wszytko napisałem, jeżeli nie to przepraszam i uzupełnię
![Uśmiechnięty :)]()
.
Moje propozycje:
[link do oferty na Olx wygasł][link do oferty na Olx wygasł][link do oferty na Olx wygasł][link do oferty na Olx wygasł]Chociaż spodobał mi się taki o to model, silnik 1,3 ale wygląda na w miarę ogarniętego i z miasta w którym jeszcze aktualnie mieszkam.
[link do oferty na Olx wygasł]