Student 5000zł uczelnia dom lpg

09 Paź 2015, 16:06

Poszukuje typu na swoje pierwsze auto.
Przeznaczenie auta to dojazd na uczelnie z Bydgoszczy do Torunia(pięć razy w tygodniu, 37km w jedną stronę i do pracy 10km w stronę, czyli łącznie około 1800km miesięcznie.
Dość spory wynik. Dlatego szukam ekonomicznego autka oraz względnie wygodnego, co by nie rujnować sobie ani zdrowia, ani portfela. Zatem LPG mile widziane. Kwota to 5000zł. Obszar zakupu-Bydgoszcz/Toruń.

Moje typy Laguna I, vectra B, astra g,

np.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
macmakk
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1915
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam

09 Paź 2015, 16:10

doliczyles koszt przerejstrowania?
allegro1938
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 10 1992
Auto: NVM

09 Paź 2015, 17:08

Rzuciłem poprostu lagunkę, która by mi odpowiadała. Nie zamierzam bawić się w zagraniczne auta.
macmakk
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1915
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam

10 Paź 2015, 07:35

Koszt rejestracji to 250zł..
Astry G w tym budżecie nie dostaniesz.
Na upartego można się też rozglądać za jakimś prostym dieslem.

Tutaj masz niezłą Lagunę [link do oferty na Olx wygasł] - mogło być coś z przodem gdyż lampy są od polifta.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    SKYACTIV-D: rewolucyjne silniki Diesla Mazdy
    Docenione w Europie rewolucyjne silniki Diesla Mazdy zdobyły broniącą się przed olejem napędowym Japonię, a niebawem ruszają na podbój Ameryki. Unikatowe połączenie niezrównanych osiągów i oszczędności ...