AUTO DO 6 TYS ZL

15 Maj 2010, 16:12

witam. szukam auta do 6 tys z mala poj do ok 1,2, zastanawiam sie nad punto corsa b, siecento?? co wybrac???
jac_lop
Nowicjusz

Miejscowość: dolnoślaskie

15 Maj 2010, 16:21

Polecam Seicento - małe, dynamiczne, wytrzymałe, mało pali, tanie w utrzymaniu, wszędzie się zmieści i z podanych za te pieniądze będzie najmłodsze.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

15 Maj 2010, 16:29

Z mojej strony Corsa B ale bedzie napewno starsza od Seicenta
Kakameo
Początkujący

Miejscowość: ok. Wadowic
Auto: Seicento 900 41KM

15 Maj 2010, 16:30

z tych trzech wybralbym punto. Dlaczego?

W wersji 1.2 75km, calkiem zwinne autko, dobre do miasta i na trase, mialem przyjemnosc takim czyms troche pojezdzic po miescie i zrobic trase Łódź - Białka tatrzańska - Łódź, spalilo jakies 7l lpg przy malo oszczednej jezdzie. Na autostradzie 140km/h bez wiekszego tepienia silnika. W srodku jak na takie gabaryty bardzo wygodny, bardzo dobra pozycja za kierownica, odpowiednia ilosc miejsca z tylu i najwazniejsza sprawa to czesci zamienne prawie za darmo.

corsa, tez zetknalem sie z nia raz czy dwa. Zeby zrobila na mnie jakies wielkie wrazenie to nie powiem. Czesci drozsze i bardzo slabe zabezpieczenie antykorozyjne z tego co kojarze. Punto, ktorym jezdzilem nie ma nawet sladu rdzy.

seicento mi tak troche do tego zestawienia nie pasuje bo to duzo mniejsze auto od punto i corsy, nastawione bardziej na miasto, wiec jesli chcesz troche pojezdzic dalej to raczej bym go nie bral pod uwage.
zavitase
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

15 Maj 2010, 18:35

Ja bym wziął Punto.Pare razy w tygodniu mam z nim do czynienia (silnik 1.2 75KM) i naprawde zajebiście to śmiga.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Maj 2010, 18:37

Dyskryminujecie Corse 1.2 16v 70HP
Dała by rade punciakowi ;p
Kakameo
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Lexus CT pojawi się do końca 2017 roku
    Według tajwańskiego portalu U-Car, nowa generacja luksusowego, kompaktowego hatchbacka Lexus CT ma się pojawić jeszcze w tym roku i będzie oparta na tej samej platformie, co najnowszy model Toyoty Prius. Atmosfera medialna ...
    Wyjazd na święta lub sylwestra samochodem
    Jeśli planujesz wyjazd na święta Boże Narodzenia lub sylwestra samochodem, warto starannie zaplanować podróż. Najlepiej zacząć od zatankowania auta i uzupełnienia płynu do spryskiwaczy przynajmniej dzień wcześniej. ...

15 Maj 2010, 19:28

to auto dla 21 leniej kobiety dopiero zrobila prawko, znalazlem pare seicento za ok 5 tys chyba wezmiemy ktoregos, 2000rok od starszego pana
jac_lop
Nowicjusz

Miejscowość: dolnoślaskie

15 Maj 2010, 21:24

A to dla kobiety Seji bedzie wsam raz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

15 Maj 2010, 21:48

Corsa dla kobiety tez bardzo dobra :)
szukam Autka :)
Czaki85
Nowicjusz

Miejscowość: Mikołów

15 Maj 2010, 23:14

Ja myśle że Punto dla kobiety również będzie idealne. Silnik ten sam co w seicento (1.1 55KM) więc wiadomo, że nie będzie aż tak dynamiczny, ale za to Punto napewno wygodniejsze i jak na samochód tej klasy naprawdę dużo miejsca w środku ( na pewno więcej niż w seicento i corsie). Jeśli chodzi o eksploatacje to najtańszy samochodów jaki spotkałem.

A może to:
https://www.forumsamochodowe.pl/sprzedam ... 33569.html :wink:
lukaszsz86
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: R-sko

16 Maj 2010, 05:14

Seicento nie miało 55KM tylko 54KM.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

16 Maj 2010, 08:18

Punto też ma 54KM. Zasugerowałem się nazwą wersji i dlatego napisałem 55.
lukaszsz86
Początkujący
Awatar użytkownika

16 Maj 2010, 09:25

Punciaki w tym przedziale cenowym maja wspomaganie? Bo corse z tym bajerem mozna juz znaleźć :) a dla kobiety wspomaganie bardzo wazne raczej :)
Kakameo
Początkujący

16 Maj 2010, 10:03

Wspomaganie w Punto I raczej znaleźć ciężko, ale szczerze powiedziawszy to moim jeździ głównie kobieta i nie narzeka.
lukaszsz86
Początkujący
Awatar użytkownika

16 Maj 2010, 10:36

Wspomaganie to myślę podstawa, szczególnie dla kobiety, warto poszukać i później nie słuchać narzekań jak to ciężko się jeździ. Moja by chyba nigdy nie poprowadziła samochodu bez :)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)