AUTO DO 6 TYS ZL

15 Maj 2010, 16:12

witam. szukam auta do 6 tys z mala poj do ok 1,2, zastanawiam sie nad punto corsa b, siecento?? co wybrac???
jac_lop
Nowicjusz

Miejscowość: dolnoślaskie

15 Maj 2010, 16:21

Polecam Seicento - małe, dynamiczne, wytrzymałe, mało pali, tanie w utrzymaniu, wszędzie się zmieści i z podanych za te pieniądze będzie najmłodsze.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

15 Maj 2010, 16:29

Z mojej strony Corsa B ale bedzie napewno starsza od Seicenta
Kakameo
Początkujący

Miejscowość: ok. Wadowic
Auto: Seicento 900 41KM

15 Maj 2010, 16:30

z tych trzech wybralbym punto. Dlaczego?

W wersji 1.2 75km, calkiem zwinne autko, dobre do miasta i na trase, mialem przyjemnosc takim czyms troche pojezdzic po miescie i zrobic trase Łódź - Białka tatrzańska - Łódź, spalilo jakies 7l lpg przy malo oszczednej jezdzie. Na autostradzie 140km/h bez wiekszego tepienia silnika. W srodku jak na takie gabaryty bardzo wygodny, bardzo dobra pozycja za kierownica, odpowiednia ilosc miejsca z tylu i najwazniejsza sprawa to czesci zamienne prawie za darmo.

corsa, tez zetknalem sie z nia raz czy dwa. Zeby zrobila na mnie jakies wielkie wrazenie to nie powiem. Czesci drozsze i bardzo slabe zabezpieczenie antykorozyjne z tego co kojarze. Punto, ktorym jezdzilem nie ma nawet sladu rdzy.

seicento mi tak troche do tego zestawienia nie pasuje bo to duzo mniejsze auto od punto i corsy, nastawione bardziej na miasto, wiec jesli chcesz troche pojezdzic dalej to raczej bym go nie bral pod uwage.
zavitase
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

15 Maj 2010, 18:35

Ja bym wziął Punto.Pare razy w tygodniu mam z nim do czynienia (silnik 1.2 75KM) i naprawde zajebiście to śmiga.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Maj 2010, 18:37

Dyskryminujecie Corse 1.2 16v 70HP
Dała by rade punciakowi ;p
Kakameo
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...

15 Maj 2010, 19:28

to auto dla 21 leniej kobiety dopiero zrobila prawko, znalazlem pare seicento za ok 5 tys chyba wezmiemy ktoregos, 2000rok od starszego pana
jac_lop
Nowicjusz

Miejscowość: dolnoślaskie

15 Maj 2010, 21:24

A to dla kobiety Seji bedzie wsam raz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

15 Maj 2010, 21:48

Corsa dla kobiety tez bardzo dobra :)
szukam Autka :)
Czaki85
Nowicjusz

Miejscowość: Mikołów

15 Maj 2010, 23:14

Ja myśle że Punto dla kobiety również będzie idealne. Silnik ten sam co w seicento (1.1 55KM) więc wiadomo, że nie będzie aż tak dynamiczny, ale za to Punto napewno wygodniejsze i jak na samochód tej klasy naprawdę dużo miejsca w środku ( na pewno więcej niż w seicento i corsie). Jeśli chodzi o eksploatacje to najtańszy samochodów jaki spotkałem.

A może to:
https://www.forumsamochodowe.pl/sprzedam ... 33569.html :wink:
lukaszsz86
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: R-sko

16 Maj 2010, 05:14

Seicento nie miało 55KM tylko 54KM.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

16 Maj 2010, 08:18

Punto też ma 54KM. Zasugerowałem się nazwą wersji i dlatego napisałem 55.
lukaszsz86
Początkujący
Awatar użytkownika

16 Maj 2010, 09:25

Punciaki w tym przedziale cenowym maja wspomaganie? Bo corse z tym bajerem mozna juz znaleźć :) a dla kobiety wspomaganie bardzo wazne raczej :)
Kakameo
Początkujący

16 Maj 2010, 10:03

Wspomaganie w Punto I raczej znaleźć ciężko, ale szczerze powiedziawszy to moim jeździ głównie kobieta i nie narzeka.
lukaszsz86
Początkujący
Awatar użytkownika

16 Maj 2010, 10:36

Wspomaganie to myślę podstawa, szczególnie dla kobiety, warto poszukać i później nie słuchać narzekań jak to ciężko się jeździ. Moja by chyba nigdy nie poprowadziła samochodu bez :)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)