Co kupić do 12 tys?

16 Maj 2010, 10:19

Siema, szukam autka do 12 tys. Po głowie mi chodzi golf 4 98-99 1.6 benzyna, bo o zdrowym dieslu w tej kwocie można pomarzyć.

Co sądzicie o tych autach, ew. co innego można by szukać za te pieniądze?

Musi mieć wspomaganie, elektryke, centralke + pilot, klima niekoniecznie. Minimum 100koników.

Podobają mi się jeszcze Ibizy, ewentualnie Astra II.

No ale może coś przeoczyłem i podsuniecie jakąś ciekawą opcję :)
Korczus
Początkujący

Miejscowość: Leszno

16 Maj 2010, 11:54

Korczus napisał(a):ew. co innego można by szukać za te pieniądze?
np Skoda Octavia lub Fabia.
Ford Focus
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

16 Maj 2010, 15:06

Z tych wymienionych aut to Astra z Golfem są moimi faworytami, bo są to auta wytrzymałe i mało paliwożerne .
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

16 Maj 2010, 19:25

Najbardziej się jaram na golfa i chyba na pewno go kupię, mam już nawet wizję jak ma wyglądać itd... Ciekawi mnie tylko jak sprawuje się ten silnik benzynowy, 1.6, ile to pali średnio? Jak z awaryjnością, co najczęściej się dzieje? Z częściami to raczej problemu nie ma przy tej marce?

Ogólnie to dużo nie jeżdżę bardziej miasto, poprzednim autem przez 2 lata zrobiłem 18tys. czyli nie tak dużo, więc diesel nie koniecznie dla mnie.
Miałem auto na lpg i różnie to bywało, teraz chyba zdecyduje się na same Pb.

Czekam na jakieś opinie ;) pozdr
Korczus
Początkujący

16 Maj 2010, 19:55

Korczus napisał(a):Najbardziej się jaram na golfa i chyba na pewno go kupię, mam już nawet wizję jak ma wyglądać itd... Ciekawi mnie tylko jak sprawuje się ten silnik benzynowy, 1.6, ile to pali średnio? Jak z awaryjnością, co najczęściej się dzieje? Z częściami to raczej problemu nie ma przy tej marce?

Czekam na jakieś opinie ;) pozdr

Też jestem ciekaw opinii.

Spalanie masz podane [link do autocentrum.pl wygasł]
daw!d
Nowicjusz

Miejscowość: Polska
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi 80 B3
Silnik: 2,0E 113KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

16 Maj 2010, 20:10

8-9 l czyli nie ma tragedii :)

[ Dodano: Czw Maj 20, 2010 23:05 ]
A co sądzicie o tym aucie? [link do oferty na Allegro wygasł]

Właśnie coś takiego szukam. Wizualnie mi się podoba, no poza felgami. Wyposażenie też ok. Jedyne co to mi się wydaje, że trochę ma dużo nakulane jak na ten rocznik, no i cena trochę duża.

Czekam na jakieś opinie :)
Korczus
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[S] TT 8N 1,8T / 328Ci e46 / CLK 200K w208 / C70 I 2,4T
    Podstawowe kryteria zestawienia: - auto z nadwoziem coupe - benzynowy silnik o mocy ok. 200KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2000 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Audi TT 8N 1,8T - 225KM - BMW ...
    Siłacz wagi lekkiej - kompaktowy crossover
    Po prezentacji Toyoty C-HR, kompaktowego crossovera japońskiej firmy, wśród mnóstwa pozytywnych komentarzy, w tym dotyczących awangardowej stylistyki i napędu hybrydowego, pojawiły się również pytania ...