Auto do ~6 tysięcy

30 Mar 2018, 15:00

No też mi się tak wydaję że nie halo, chociaż mówił że w sterowniku to da się zmienić ale równie dobrze to mogą być słabe wtryski czy cokolwiek :/
Avirel
Nowicjusz

Auto: Nie mam

30 Mar 2018, 15:17

Avirel napisał(a):Skopana instalacja, coś nie wyrabia.

Tłumaczenie o smarowaniu to niezły kit na miarę Golfów II i mieszalnikowych instalacji. Dotrysk benzyny występuje tylko we wtrysku bezpośrednim.

O ile "ochrona silnika" to głupota tak przełączanie na pb przy wysokich obrotach jest "standardową" sprawą. Sterowniki mają funkcję ustawiania max obrotów na lpg ale 3500 jest chore

Avirel napisał(a):ale równie dobrze to mogą być słabe wtryski czy cokolwiek :/

Jeśli nie jest to zrobione programowo to najszybciej reduktor lub filtry.
Nie można też wykluczyć np. zagiętego przewodu
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

30 Mar 2018, 15:21

Tak to już jest z tym używanym LPG i serwisem w Polsce. Mało kto dba i potem są problemy. Z reguły przerzuca się LPG w dużych silnikach ale to prawie przy odcięciu, a nie przy 3500 gdzie normalna benzyna dopiero ma jakiś moment...
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

30 Mar 2018, 15:24

W razie czego dobry gazownik by to ogarnął za koszt mniejszy niż nowa instalacja (o ile taki się znajdzie)?
Niby w końcu znalazłem corollę(nawet 2) z silnikiem 1.6 i to w wersji G6, ale i w jednej i w drugiej coś nie do końca jest ok. W sumie rocznik taki to nie powinienem się dziwić, ale też nie chce trafić znowu na trupa i już sam nie wiem co robić. Chyba trzeba kupić dożywotni bilet MPK :P

@up no właśnie znajomy mi też mówił że co najwyżej słyszał o czymś takim przy dużych silnikach. No i jaki to sens gazu jak właśnie nie można go używać kiedy silnik zaczyna fajnie iść :D
Avirel
Nowicjusz

30 Mar 2018, 15:51

Ja bym się bał kupić, bo jak takie coś się dzieje to nie wiadomo jaki tam jest skład i czy już głowica, zawory itp nie dostały po tyłku.

A jak Ci przyjdzie do wymiany parownik, węże, listwa wtryskowa i ustawienie tego to wiele taniej nie będzie.
galakty
Forumowicz VIP

30 Mar 2018, 15:59

Ok, dzięki wielkie Panowie :)
Jeszcze pomyślę nad tym tańszym, mam pewność że na gazie fajnie działa i sporo dłużej nim pojeździłem to mechanicznie wydawał się w porządku. A i sporo kasy by zostało żeby go doprowadzić do jakiegoś stanu. No ale nic, sam muszę pomyśleć w końcu to ja się będę z nim męczył :P
Avirel
Nowicjusz

17 Kwi 2018, 17:01

Co myślicie o tych ofertach?
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Avirel
Nowicjusz

17 Kwi 2018, 17:16

1. Flejtuchowi nawet nie chciało się zrobić zdjęć ani nic napisać. Co tu oceniać? Stan jak na foto.
2. Spoko, ale silnik lubi olej.
3. Niby spoko, ale coś mi się wydaje, że gaz ma 11 lat.
galakty
Forumowicz VIP

17 Kwi 2018, 17:28

A jeszcze s40? Warto za taką kwotę patrzeć s40, nie zwracałem wcześniej na nie uwagi i nie wiem ile jest warta w dobrym stanie.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Avirel
Nowicjusz

17 Kwi 2018, 18:05

Jest warta mniej więcej te 7k. Masz urwany hokej więc cena troszkę spadła. Jesli chciałbys oglądać to zwróć uwagę czy nie ma korozji na progach + stan tylnego zawieszenia (wielowahacz więc troszkę droższe naprawy niż w konkurencji z podobnych lat)
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

17 Kwi 2018, 21:43

Dobra, wziąłem forda gaz 3 letni mnie przekonał :D Dzięki za pomoc
Avirel
Nowicjusz

17 Kwi 2018, 23:35

Mam nadzieję że wiesz że Focusy lubią się z rudą i gaz w nich to tak średnio?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012