Dzień dobry,
Szukam swojego trzeciego samochodu. Do tej pory jeździłem Hondą Accord z 1999 roku oraz obecnie Suzuki Swiftem generacją z 2007. Pierwszy był kupiony jako pierwsze auto, drugi miał być do miasta i taki na zamianę, bo w pierwszym przez ciągłe wycieki oleju zatarł się silnik
Ogólnie myślałem, że dbam o swoje samochody, olej wymieniany ale ta Honda to już nie piła oleju, ona go przepuszczała przez silnik..
W obecnym aucie co chwilę mam problemy z elekrtyką, poza tym jest niewygodny w dłuższe trasy.
Szukam czegoś wygodnego, nie palącego za dużo. Wygodnego i komfortowego w dłuższe trasy, bo czasem się one zdarzają, a ja uwielbiam jeździć. Szukam auta z niskim przebiegiem, bo wydaje mi się że poprzednie bolączki to zaniedbania niestety poprzednich właścicieli. Teraz chciałbym mieć auto, o które w miarę od "młodości" - bo nie nowości - będę mógł dbać. Auto używane szukam. Chciałbym "zainwestować" w samochód do około 50-60 tysięcy złotych. Jak pisałem, zależy mi najbardziej na komforcie i trwałości auta, przy odpowiednim dbaniu o niego.
Auta które biorę pod uwagę:
-Mazda 3 - w tej cenie można kupić auta z małymi całkiem przebiegami
-Mercedes W212 z racji komfortu jazdy
-Audi 8V - czytałem że to dosyć niezawodny model
-Skoda Superb trzeciej generacji przedliftowa - segment D, w dobrej cenie i wydaje mi się, że dość dobre opinie zbiera
Czy mogę poprosić jeszcze o polecenie jakiś propozycji? W zasadzie rozmiar nie gra roli
![Piwo :piwo:]()
ale w Hondzie Accord (Klasa D) jeździło mi się zdecydowanie wygodniej niż w małym Swifcie.
Zastanawiałem się jeszcze nad leasingiem nowej Skody Kodiaq, bo za 130000 można mieć nową, a używaną w full pakiecie za 100k, więc całkiem rozsądnie jak na nowe auto. No ale naczytałem się że nowe samochody są produkowane tak, żeby się psuły (ale może to mit) więc szukam czegoś przede wszystkim niezawodnego.
Dziękuję