Auto do 6000 zl

11 Sty 2010, 22:14

Witam chciałem zakupić auto do 6 tysięcy. Nie mam się kogo poradzić wie stwierdziłem ze odwiedzę to forum Mam nadzieje ze pomożecie mi wybrać coś ciekawego. Jest to mój 1 samochód. Choc nie jestem takim amatorem :) Pozdrawiam :)
pansawik
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

11 Sty 2010, 22:15

Może napisz czego oczekujesz od samochodu?
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

11 Sty 2010, 22:51

Czego oczekuj hmm Diesel albo Benz+Gaz. Tania eksploatacja, najlepiej tez żeby auto było w kraju. Myślałem o Audi, Oplu, Mazdzie i WV.
pansawik
Nowicjusz

11 Sty 2010, 22:54

Za 6 tysięcy szukałbym Lanosa 1,5 z LPG albo jeśli masz uprzedzenie do daewoo to opla astry.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

11 Sty 2010, 23:21

Teraz wystarczy, że ktoś założy temat, że szuka auta w granicach 4 - 7 tys. i można być pewnym, że propozycją będzie Lanos. Wiem panowie, że nie jest to złe auto, mało awaryjne, niezłe designersko, ale nie róbmy z niego bryki roku.
Z FARTEM
mcj
Początkujący

Miejscowość: bydgoszcz

11 Sty 2010, 23:31

Cóż - w mojej ocenie jest to jedna z najlepszych propozycji w tej cenie więc polecam. Pewnie, że można szukać golfa III czy civica V ale znaleźć takie auto ZADBANE w tej cenie nie jest łatwo. Lanosa wyrwiesz od 1 właściciela z małym przebiegiem i młody rocznik bez większych problemów - z resztą temat był już wałkowany wiele razy. Mając 6 tysięcy dla siebie szukałbym właśnie lanosa, astry, corsy, mitsubishi colta, może nissana almery. Co lepszego kupisz za te pieniądze? Do zagazowania z tych aut najlepiej nadają się ople i daewoo. W diesla przy tych funduszach w ogóle bym się nie pchał.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

12 Sty 2010, 00:04

a Mazda lub audi 80 ? czy to troche za wysokie progi ?
pansawik
Nowicjusz

12 Sty 2010, 07:01

Możesz się zainteresować mazdą 323F jeśli znajdziesz w tej cenie zadbaną. Audi bym odpuścił - takich samochodów nie kupuje się za 6 tysięcy szczególnie jeśli ma być tanie w eksploatacji.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

12 Sty 2010, 07:02

Audi 80 B3
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Renault 19
no i dwie ostatnie to jak już wyżej było Daewoo Lanos i Opel Astra
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Sty 2010, 09:01

KaczorLSM napisał(a):Cóż - w mojej ocenie jest to jedna z najlepszych propozycji w tej cenie więc polecam. Pewnie, że można szukać golfa III czy civica V ale znaleźć takie auto ZADBANE w tej cenie nie jest łatwo. Lanosa wyrwiesz od 1 właściciela z małym przebiegiem i młody rocznik bez większych problemów - z resztą temat był już wałkowany wiele razy. Mając 6 tysięcy dla siebie szukałbym właśnie lanosa, astry, corsy, mitsubishi colta, może nissana almery. Co lepszego kupisz za te pieniądze? Do zagazowania z tych aut najlepiej nadają się ople i daewoo. W diesla przy tych funduszach w ogóle bym się nie pchał.

No kolego KaczorLSM...wzorowo! Bardzo podoba mi się ta Twoja zwięzła i treściwa wypowiedz..! :smile: (może oprócz Colta) ale dobrze to ująłeś jeśli chodzi o segment kompaktowy.
Ja od siebie tylko dodam,że na pierwsze auto ,to kupowałbym samochód prosty w budowie i bez nadmiaru elektroniki.Nadmiar różnych gadżetów,powoduje w nie nowym przecież aucie ( 6k ),tylko prawdopodobne awarie i koszty oraz stres u młodego użytkownika auta.
Tak więc przykłady Astry,Lanosa czy Almery ,są trafnymi i świadomymi wyborami. Z resztą można na rynku aut używanych znalezc wśród tych aut takie,że jego stan będzie zadowalający i śmiało nim śmigac przez kilka lat..!
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

12 Sty 2010, 11:00

barol91 napisał(a):Audi 80 B3
Renault 19
no i dwie ostatnie to jak już wyżej było Daewoo Lanos i Opel Astra

no i moze jeszcze citroena 2cv rocznik 1967 polecisz? to nie jest forum, "kup jezdzacy skansen" tylko jakie auto kupic, mamy rok 2010 barol wybor samochodow jest troche wiekszy niz w roku 92
halsky11

12 Sty 2010, 16:20

A nie napisałeś jeszcze ile ma mieć drzwi czy sedan/5drzwiowy czy 3drzwiowy??
A taka Madzia??
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

12 Sty 2010, 18:18

Tak naprawdę to mi obojętne ile drzwi :) najbardziej skłaniam się ku Oplu Astrze.

[link do oferty na Allegro wygasł]

Te samochody bardzo mi sie podobaja ;)
pansawik
Nowicjusz

12 Sty 2010, 18:24

No to ja myśle że spokojnie możesz brać Astre,do 6tys spokojnie znajdziesz coś z rocznika 95/96 a jeśli dobrze pójdzie to nawet i 97,ojciec kumpla przez wakacje kupił fajną Astre I Sedan,97rok,za 6900zł.
Barol
Awatar użytkownika

12 Sty 2010, 18:30

Tak wiec myślę ze chyba Opel będzie dobrym wyjściem. A z jakiego województwa opłaca się kupowc samochód ? u mnie w mazowieckim wszystko jest masakrycznie zaniedbane ;/
pansawik
Nowicjusz