Auto do 6000zł, pancerne

06 Lip 2016, 22:24

Oczywiście wszystkie w świetnym stanie i tylko przebierać :naughty:
Te ceny i Twój budżet mają takie znaczenie jak zeszłoroczny śnieg.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

06 Lip 2016, 22:26

Jak nie masz zamiaru pomagać to poproszę o nie pisanie w tym temacie, dziękuje.

Edit1: Wszedłem na olxa i po prostu bez marki i modelu dałem wszystkie kryteria. Może ktoś mi wytłumaczyć czemu coś takiego:
[link do oferty na Olx wygasł]

Jest tak tanie?
Najczęściej pojawiającym się autem jest alfa 156 ale e46 też nie brakuje

Edit2: Patrzeć w ogólne na te e46,39,36 czy raczej to szroty?
Ostatnio edytowany przez Nudzimisiexd, 06 Lip 2016, 22:37, edytowano w sumie 1 raz
Nudzimisiexd
Nowicjusz

Auto: Nie mam

06 Lip 2016, 22:37

Próbuję tylko uchronić Cię przed frustracją.
Uprzesz się na jeden czy dwa modele dajmy na ten przykład Rovera, który jest swoistego rodzaju białym krukiem. Zjeździsz pół polski, obejrzysz kilka(naście) aut, z których żadne Ci nie przypasuje, aż w końcu kupisz z braku laku jakiegoś ulepa.
Rynek aut za kilka tysięcy nie jest taki piękny jak się wydaje. Na foto wszystko fajnie, a na miejscu ola boga...
No ale Ty jesteś Pan Najmądrzejszy i rzeczowe porady są dla Ciebie zwykłym spamem, bo coś idzie nie po Twojej myśli, no bo ktoś coś pieprzy, a nie wrzuca linków z kolejnymi skorupami,a więc useless i wgl nie warto tego czytać.
A więc aby podnieść wartość tego postu wrzucę link, wprawdzie nie do strupa, ale do tekstu, który (mam nadzieję) da Ci do myślenia. Ostrzegam! Dużo treści, nie wiem czy ogarniesz :ok: https://www.forumsamochodowe.pl/poradnik-kupujemy-auto-za-kilka-tys-zl-vt92465.htm
Miłej lektury
mike
Moderator
Awatar użytkownika

06 Lip 2016, 22:47

Jeśli to uważasz "Oczywiście wszystkie w świetnym stanie i tylko przebierać :naughty:
Te ceny i Twój budżet mają takie znaczenie jak zeszłoroczny śnieg." Ze rzeczową radę to fajnie wiedzieć. Szukam czegoś w swoich kryteriach i koledzy poszukali poradzili. Nie mam zamiaru kupować lanosa bo wiem że za tą kasę można dostać wiele innych fajnych aut, nie mówię tu że chcę e46, a6 czy chociażby a4. Staram się zbierać informacje o każdym modelu i marce żeby wiedzieć czego szukać. Nie wychodzę z wymaganiami poza samochody po 2000. Poza tym, swoją "radę" uważasz za rzeczową ale ja tutaj nie szukałem pouczenia tylko konkretnie czego mam szukać. Twoje "rady" są po prostu bez wartościowe z punktu widzenia tematu, który założyłem.
Nudzimisiexd
Nowicjusz

06 Lip 2016, 23:03

Nie no jasne, rób co chcesz. Jednak z takim podejściem za pół roku wróżę temat Twojego autorstwa typu "Witam, szukam auta za 2k, bo poprzednie, które kupiłem puściło mnie z torbami".
Udanych zakupów
mike
Moderator
Awatar użytkownika

06 Lip 2016, 23:07

Nie rozumiem Twojego myślenia, ja zły pójdę z torbami bo szukam samochodu a nie dupowozu za 6000 zł. Uważasz że jakkolwiek pomogłeś wysyłając kilka zbytecznych wiadomości i jeden poradnik, który także niczego nie wnosi bo przeczytałem już takich kilka na różnych forach bo każdy pisze dokładnie to samo - brawo, bądź z siebie dumny Panie moderator :ok:
Nudzimisiexd
Nowicjusz

06 Lip 2016, 23:32

Nudzimisiexd napisał(a):Twoje "rady" są po prostu bez wartościowe z punktu widzenia tematu, który założyłem.

Biorąc pod uwagę typy i budżet oraz hasło w temacie "pancerne" to można polemizować ale Twoja niechęć do wiedzy oraz brak doświadczenia jak najbardziej potwierdzają że rady majkiego są w 100% bezwartościowe.

Ogólnie jesteś już na starcie podwojenia wartości jakiegoś pancernego trupa :D

Ja kupiłbym okropną np: tojkę starlet i śmiałbym się z takich specjalistów od pancernych aut... gdzie ja za pół roku dozbierałbym kaski na następne auto a Ty za pół roku będziesz brał następny kredyt... a po sprzedaniu takiego ulepa w kieszonce zostanie wicher a w banku kredycik.

Powodzonka... :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

07 Lip 2016, 08:30

szybki kolejny stos "niepotrzebnych rad" :D

No nic, niektórzy na własnej skórze (płacie czołowym) muszą przekonać się o swoich "racjach" :wink:

Skończyłem się tutaj wypowiadać, no chyba że zaczniesz pisać coś wulgarnego pod moim adresem.
Acz szkoda, bo fajnie się cb ripostuje :/
mike
Moderator
Awatar użytkownika

07 Lip 2016, 11:12

Autor nie napisał,że auto ma być na tip top,może chce sobie go powoli robić.
A nie podałem też jakichś "egzotycznych" aut tylko takie które widać codziennie na drogach, może audi i T.Camry mogą być droższe.
Kieł
Stały forumowicz