Auto do 6000zł

27 Lut 2010, 22:51

Panowie w związku z tym że kumpel zdał w czwartek na prawko to szukamy teraz jakiegoś dupolota do 6tys.zł.Wcześniej śmigał maluchem tak jak ja :lol: ale nie do rzeczy.Auto koniecznie musi być 5drzwiowe żeby zmieściły sie do niego 4dorosłe osoby,rocznik minimum 1996,musi być wmiare ekonomiczne więc myślimy że silnik 1400 to będzie max.Wszelkiego rodzaju Matizy,Fiesty,kombi niestety odpadają,kumpel jakoś za nimi nie przepada ale dość długo myśleliśmy nad Puntem I.A na koniec pytam sie Was bo ja już niewiem co mu zaproponować :roll: mam nadzieje że pomożecie,z góry wielkie dzięki za odp.pozdrawiam :smile:
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Lut 2010, 22:57

[link do oferty na Allegro wygasł]
za tą kwote chyba nic lepszego nie znajdzie.
Challenger422
Nowicjusz

Miejscowość: Los Angeles
Prawo jazdy: 01 01 2001

27 Lut 2010, 22:58

Espero w gazie :twisted: Całkiem poważnie piszę. Takie za 3 tyś - trójka na blacharkę i jest czym śmigać :)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

27 Lut 2010, 23:02

barol91 napisał(a):A na koniec pytam sie Was bo ja już niewiem co mu zaproponować :roll:
To co zazwyczaj sam proponowałeś innym w tym przedziale cenowym :) Kumpel nie chce Lanosa?
Ostatnio edytowany przez KaczorLSM, 27 Lut 2010, 23:03, edytowano w sumie 1 raz
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

27 Lut 2010, 23:02

Barol a co powiesz na Nissanka ? :)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS

27 Lut 2010, 23:05

No własnie Lanos potrafi troche spalic i jak dla niego to odpada też niestety.Ale wpadliśmy teraz na Sunny co o nim myślicie??
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Mercedes klasy A
    Mercedes pokazał kolejną generację klasy A. Silniki, które będą dostępne to m.in. 1,4 turbo 163KM (A200), 2,0 turbo 220KM (A250) oraz 1,5 diesel 116KM (A180d). Później paleta ma się rozszerzyć. Moim zdaniem ...
    Lexus UX z najwyższymi wynikami w testach zderzeniowych
    Amerykański ośrodek badawczy Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) sprawdził poziom bezpieczeństwa nowego Lexusa UX. Konstrukcja crossovera i zainstalowane w nim systemy bezpieczeństwa okazały się tak skuteczne, że ...

27 Lut 2010, 23:10

Bardzo dobre auto - rozrząd na łańcuszku ale skończyli go produkować w 95 a pisałeś, że ma być minimum 96r. Jeśli jednak może być starszy to niech kupi nieśmiertelna Hondę Civic. W wersji 5d najmniejszy silnik to 1,5 ale przy łagodnym traktowaniu dużo nie spali (według autocentrum pół litra mniej od Nissana 1,4) - Honda ma leciutką budę. Z młodszych aut możesz zaproponować Skodę Felicję tylko uważajcie na rudą. W tej cenie dorwiecie rocznik 99 a może i nawet 2000. np taka: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Ewentualnie Corsa B jeśli nie za mała: [link do oferty na Allegro wygasł] (W dieslu pali 5 litrów na 100km, a pojemność to 1,5l więc cena ubezpieczenia nie będzie kosmiczna)
Ostatnio edytowany przez KaczorLSM 27 Lut 2010, 23:58, edytowano w sumie 8 razy
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

27 Lut 2010, 23:10

Jak dla mnie trochę za stare auto... ale może być a co powiesz na mojego nissana ?
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

27 Lut 2010, 23:42

Ja myślę, że proponowana tutaj Honda Civic jest jak najbardziej dobrym strzałem. Wygląd to ma, a i ze strony technicznej bardzo dobry pojazd. Ze Skoda znam się osobiście i jeśli do wyboru będziesz miał coś innego to z czystym sumieniem z felicji możesz zrezygnować ;]
bartekk
Nowicjusz

Miejscowość: Koniecpol

27 Lut 2010, 23:56

No Almerka wiem sam że dobry samochodzik ale do 6tys to raczej nic dobrego nie będzie.Kumpel już sam sie pogubił,jego słowa "już sam kur.. niewiem co mam wziąć".A może ktoś akurat ma coś do sprzedania ale coś wie o jakimś aucie,najlepiej z województwa śląskiego.
Barol
Awatar użytkownika

28 Lut 2010, 00:07

A o Lanosie myślał ? Za tą kwote dostanie przyzwoity rocznik :). Albo Skoda Felicia :)
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

28 Lut 2010, 00:13

barol91 napisał(a):No własnie Lanos potrafi troche spalic i jak dla niego to odpada
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

28 Lut 2010, 10:13

Pogadam z nim jeszcze dzisiaj i może faktycznie sie chłopak skusi na Lanosa ale zobaczymy,Felicje też brał pod uwage ale znowu gnije :roll:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

28 Lut 2010, 10:23

NO TO TAK CZASAMI NIE MYSL OJAKIMS FORDZIE ANI oplu. ja moge Ci podpowiedziec np. jakis seat toledo punto I golf 3
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

28 Lut 2010, 12:09

ja sięnie zgodze z kolegą wampir1717. Ja miałem astre f z silnikiem isuzu piękna sprawa paliła około 5,5 litra a nawet mniej miala 240tys przebiegu i nioe brala ani grama oleju. Mialem z nia klopot z alternatorem, ktory ciagle mi siadal ale ostatni elektryk znalazl przyczyne. Sprzedalem ja i zaluje. Dzis jezdzi w delegacje robi okolo 3,5 tys km na m-c i jeszcze ich nie zawiodła. Kupijąc astre warto spojrzec na blachy, jesli sie dba o nie i je konserwuje to napewno jeszcze posluża. drugim autem, którego bym polecał byłby mercedes w124 tez niezawodne auto tylko z silnikiem 2,0D troche "mułowate"
tomijunior
Początkujący

Miejscowość: Toruń