Samochód do 8000 zł

28 Lut 2010, 02:16

Witam
Poszukuje auta do 8 tyś zł.Samochód ten był by moim pierwszym.Teraz co od niego oczekuje :
-dość mało awaryjny
-dość komfortowa jazda (mam 190 cm wzrostu więc chciałbym się raczej cieszyć z jazdy niż narzekać jak to nie wygodnie)
-mało palił
-w dobrym stanie
-najlepiej sedan ale 3D też może być
Głównie będę jeździć nim do szkoły i czasem jakieś wypady.

Na oku mam Honde Civic VI podobno mało awaryjne i są chwalone więc czy to dobry wybór?
Myślałem jeszcze nad BMW e36 1.6 ale spalanie mnie trochę przeraża jak jest naprawdę ?
Z góry dziękuje za odpowiedź
benek.p
Nowicjusz

Miejscowość: jestem ?

28 Lut 2010, 08:27

1,6 to za mały silnik do e36 - swoje spali, a dynamiki zero. Civic będzie lepszym wyborem, nawet z silnikiem 1,4 całkiem ładnie się zbiera. Popatrz jeszcze na Fiata Bravo/Brava 1,2. Znajdziesz w miarę młody rocznik, z małym przebiegiem, niedużo spali i wbrew obiegowej opinii wcale nie jest awaryjny.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

28 Lut 2010, 11:18

Ja bym sie jeszcze rozejrzał nad Cordobą albo Ibizą,autka praktycznie to to samo co VW.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Lut 2010, 14:05

ja tez bym stawiał na seata :mad: :mrgreen:
janow4
Początkujący

Miejscowość: mława
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault ALASKAN pick-up
    Po wprowadzeniu do sprzedaży w 2015 roku Renault Duster Oroch, pick-upa o ładowności pół tony, Renault przedstawia model ALASKAN, jednotonowego pick-upa o nadzwyczajnym designie. Solidny i wygodny, jest on doskonale ...