Auto do 6tyś. zł

31 Sie 2010, 22:57

Dlaczego nie? GPS w rękę i mógłbym nawet o kasę się zakładać, że na prostej nie pojedzie więcej jak 190km/h. No chyba, że ma coś pomodzone albo te silniki mają większe parametry niż fabryka pokazuje.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

01 Wrz 2010, 11:45

A co w tym dziwnego, że samochód pojedzie o kilka km szybciej niż twierdzi producent?
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

01 Wrz 2010, 13:06

Kilka tak, powiedzmy do 5km/h, więcej raczej nie ma opcji.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

01 Wrz 2010, 13:36

No nie zgodzę się. Przykład: Seicento, katalogowo 150, a ponad licznikowe 170 osiąga. Sam sprawdzałem (GPS 167). Jak widać 17km różnicy.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

01 Wrz 2010, 13:43

Chciałbym to zobaczyć...
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

01 Wrz 2010, 13:46

Jeśli dalej mamy się kłócić to napisze dokładniej jak to było. samochód Reno Megane 1.6 90km wersja RT droga która rozpędzałem samochód cały czas prosta ok 8km(jak na nią wjechałem miałem juz jakieś 80km/h i zacząłem go rozpędzać) godzina 1-2 w nocy nic nie jechało cała droga tylko moja asfalt świeżutko położony cała droga ma niewielki spadek ok 2stopnie bądź jest równa w niektórych miejscach minimalne wzniesienia jechałem sam ważę około 70kg (jeśli to ma jakieś znaczenie) i paliwa miałem ćwierć baku (tankowałem na stacji lotos 95oktana jeśli już mam być aż tak dokładnym xD) prędkość jaką wyciąłem max 196-197km/h i nic nie zmieni mojego zdania nawet jeśli ktoś to wyśmieje;)
...samochód jest najwspanialszym wynalazkiem...
Konrado125
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce
Auto: Bmw e36 1.6 102km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW ActiveHybrid 3
    Podwyższona sprawność, której towarzyszy lepsza dynamika samochodu BMW ActiveHybrid 3, to wynik połączenia cenionego i nagradzanego silnika spalinowego z innowacyjnym napędem elektrycznym. Technologia BMW TwinPower ...
    Wskazania sondy lambda za katalizatorem
    Przy sprawnym katalizatorze sonda za nim na postoju pokazuje mi niskie wartości ok. 0.1V podczas jazdy są to wysokie odczyty ok 0.8V (oba wykresy w miare płaskie)czy tak powinno być? Jeśli tak to niech ktoś wyjaśni dlaczego ...

01 Wrz 2010, 13:46

Ja Ci tego już nie nagram bo dawno się z nim rozstałem, ale wystarczy popatrzeć na youtube.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Kierunkowskaz
Zaawansowany

01 Wrz 2010, 13:49

Wiesz... ja jechałem 900, która wychodziła poza budzik, a że przekłamanie licznika we Fiatach bywa kosmiczne to inna gadka. Nie ma opcji aby auto pojechało znacznie szybciej niż fabryka przewiduje, chyba, że masz coś porobione w silniku albo jest jakiś wyraźny bonus fabryczny. Testowałem wiele aut i jakoś nie chciały szybciej jechać jak w katalogu, a jeżeli już to bardzo nieznacznie. Vmax w okolicach 170km/h to można mieć przy 75km, a nie 55.

Konrado - spoko, jeżeli licznik tak pokazywał to wierzę, że na liczniku tyle miałeś. Druga opcja - miałeś "trochę" więcej niż 90km.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

01 Wrz 2010, 13:52

Fakt liczniki mogą mieć przekłamanie, ale GPS? GPS też kłamie?
Kierunkowskaz
Zaawansowany

01 Wrz 2010, 13:55

Nie kłamie. Jeździłem ostatnio służbowym seicento i to auto powyżej 100 nie istniało, ciężko mi sobie nawet wyobrazić aby to mogło więcej jak 150 jechać.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

01 Wrz 2010, 14:00

Nie wiem ile to ma lat i kto tym jeździł wcześniej, jak to 98 rok to może i nie istnieje. Ja swojego dostałem prosto z salonu i nikt inny nim przez cały okres użytkowania nie jeździł. No chyba że w aso. Ja wiem że Ci w to trudno uwierzyć, ale nie wmawiaj mi że nie umiem odczytać prędkości z gpsa ;)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

01 Wrz 2010, 14:02

Spoko, może jakiś grzebnięty był albo gps b. starego typu. Seicento van, rocznik 2008, 27tys km.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

01 Wrz 2010, 14:06

Pewnie tak, stać ich na kupno nowych samochodów co 2 lata, a GPSy dają z odległych czasów. A w serwisie przy wymianie oleju tuningują silniki bez wiedzy właściciela ;) Oj kolego jiGsaw, czemu Tobie tak trudno przyznać komuś rację? :cry:
Kierunkowskaz
Zaawansowany

01 Wrz 2010, 16:21

Ja już mówiłem, swoim Golfem III 1.6 16V wyciągnąłem 210 na budziku, 204 na GPS'ie. Katalogowe ~ 190 km/h założony tylko stożek i to nie jakiś kosztowny i markowy. Podobnie swoim busem osiągnąłem 205 km/h licznikowe katalogowe nie wiem ile ma. Zapraszam na jazdę, jiGsaw, przewiozę Cię, zobaczysz sobie czy to takie niemożliwe. To, że stare E30 czy E36 nie osiągnie tyle przy ~ 100 koniach nie znaczy że żaden samochód tego nie potrafi. Polecam się najpierw przejechać, sprawdzić a później pisać i zarzucać komuś kłamstwo itd.
Tak jak pisałem, zapraszam na jazdę obojętne którym, czy Golfem czy T4, idę o 500 zł że 200 km/h na GPS'ie przekroczę.
Pamiętać należy że GPS'y również działają z dokładnością do ~ 5m więc w ruchu jest to jakaś różnica jednak.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

01 Wrz 2010, 16:29

To może jakaś zrzuta na te 500zł dla jiGsaw aby sie przekonał ?
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML