Auto do 7,5 tyś tylko benzyna (+lpg) nierdzewiejące za bardzo

16 Mar 2018, 22:19

Heyka,

Nie mam zbyt dużych finansów, ale potrzebuję zakupić auto by pojeżdzić do jesieni, ew, do wiosny.

wymagania: segment najmilej C, 4/5 drzwi, benzyna może być lpg, rocznik po 2000 roku, im młodsze tym lepiej, bezwypadkowy, zarejestrowany w PL, dość chodliwy model (by nie mieć problemu ze sprzedażą później). Spalanie do 7 litrów/100km. Mam 42 lata, prawko 24 lata, więc wyrosłem z szaleństwa, poszukuję bardziej rodzinnego autka, ale budżet może być nie ten.

wyczaiłem na chwilę obecną:
Corsa C 1,2 [link do oferty na Allegro wygasł]
Civic [link do oferty na Olx wygasł]
Jazz [link do oferty na Olx wygasł]
Avensis [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

ew. coś z Audi (A3/A4) może być i z 1,6 silnikiem, ale nie wiem czy budźet odpowiedni by w ogóle myśleć o tym.

Szukam auta w miastach lub okolicach: Żyrardów, Grodzisk Mazowiecki, Skierniewice.

Warto się zainteresować ofertami z linków. Na jakie modele i w jakich silnikach zwrócić uwagę ?? z góry dziękuję za pomoc.
GoldenMan
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 08 1993
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Citroen C4
Silnik: 1.6b 109KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

16 Mar 2018, 23:54

Rodzinne auto a pojawia się wątek Corsy czy Hondy Jazz :o
Civic jakiś wieloodcieniowy i z przodem coś było.
Avensis ok.

GoldenMan napisał(a):ew. coś z Audi (A3/A4) może być i z 1,6 silnikiem, ale nie wiem czy budźet odpowiedni by w ogóle myśleć o tym.

odpuść 1.6 szkoda zachodu (osiągi przeciętne a pali tyle co 1.8 ).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Mar 2018, 00:08

Dzięki za info, jutro po pracy spróbuję się zgadać z tym kimś od Toyoty.

Toyoty Avensis I nie rdzewieją zbyt szybko ?? auto parkuję "pod chmurką", nie mam garażu. Na co zwrócić szczególna uwagę przy oglądaniu tego autka ?? Tą Toyotkę widuję na ulicy, ten ktoś do pracy nią dojeżdża prawdopodobnie.

Corsę i Jazz dałem, gdyż np Leona nie mogę wypatrzyć, Golfy IV sprowadzane, więc nie wiem czy warto, to samo A4B5. Corolla E15 podejrzewam, że poza zasięgiem. Nie wiem, jakie inne marki przeglądać ??
GoldenMan
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 08 1993
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Citroen C4
Silnik: 1.6b 109KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak sobie radzić z wysokimi temperaturami w samochodzie?
    Wysokie temperatury potrafią sprawić, że kierowcy są bardziej podenerwowani, szybciej się męczą, tracą koncentrację, a ich czas reakcji wydłuża się nawet o 22%. Według raportu Policji w zeszłym roku najwięcej wypadków ...