Auto do 7-8 tyś zł klasy C lub klasy D

28 Wrz 2015, 11:16

Witam wszystkich :)

Mojemu tacie właśnie skończyło się autko :) Posiadał Punto II 1.4 :)

Obecnie pilnie musi kupić kolejne i budżet jaki posiada to 7 max 8 tyś zł !
Jedno znacznie obaj stwierdziliśmy że to było za małe autko, mało wygodne, słaba moc w porównania do spalania i ciężko było w nim cokolwiek przewozić a że mój tata prowadzi działalność gospodarczą to często przewozi np. kwiaty. Także w gre wchodzi sedan, kombi lub pojemny hatchback. Auto musi być koniecznie w LPG ale z kolei silnik najlepiej od 1.6 w górę :) Max 2.6L. Rocznie tacie wychodzi ok. 14-15 tyś km. Co jakiś czas dłuższa trasa ok 150-300 km w jedną stronę :) Spalanie jakie go zadowoli to średnie 10l lpg wiadomo że im mniej tym lepiej i max tak myślę że 12-13l LPG :) Tatko jest bardzo uczulony na rudą ! Chciałby autko które posłuży mu od teraz jeszcze co najmniej 5 lat :) Bo jak twierdzi, elementy zawieszenia czy inne pierdoły da się wymienić a z blachą nic nie zrobisz ;p Dlatego zależy mu na jak najlepszym zabezpieczeniu antykorozyjnym :)

Razem oglądaliśmy autka i stwierdzamy że na pierwszy rzut oka to:

Opel Vectra B FL
Opel OMEGA B FL
Audi A4 B5
Mitsubishi Galant
Seat Toledo II
Astra II
Mazda 626FL

Zauważyliśmy też że jest strasznie duży wybór aut do 7 tyś ale bez LPG teraz tylko pytanie czy opłaca się jeszcze w takie auto wkładać nową instalacje lpg za 1500 tyś zł ? Auta które podałem powyżej nie mam pojęcia z jakim silnikiem będą najlepsze :)
rafalstyle
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 08 2010
Auto: Opel Astra F
Silnik: 1.6 16v 100KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995
0

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tuningowany Lexus LC 500 na SEMA Show w Las Vegas
    Wyścigowa wersja Lexusa LC 500 powstała na bazie prototypu. Auto zadebiutowało wczoraj na targach Specialty Equipment Market Association w Las Vegas. Ma nadwozie o zoptymalizowanej aerodynamice, sportowe zawieszenie, hamulce, ...