Auto do 7-8 tysiecy, Combi lub Hatchback

26 Cze 2010, 13:55

witam. Pozwolę sobie skorzystać z tego tematu (żeby nie zaśmiecać forum nowymi).Jako, że powoli rozmyślam nad zmianą samochodu (miałby to by póki co opel omega B) przeglądałem też nubiry i natknąłem się na tą przesłaną przez kolegę barol91, i w tym oto momencie nasunęło mi się pytanie :)

Czy jest możliwy zakup zadbanej nubiry II za 6 tys ?? (autko mi się bardzo spodobało)
chcąc się czegoś dowiedzieć zajrzałem na forum daewoo i tam wyczytałem, że dobrej nubiry 1 się za 6 tys nie kupi a co dopiero mówić o dwójce. Swoje pytanie kieruję szczególnie do barol91 i artur73. Pozdrawiam
Brynio
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Kalisza
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Opel Astra f kombi
Silnik: x14nz 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

26 Cze 2010, 19:18

Bądzmy ludzmi Nubiry I za 6tys nie kupi :shock: spokojnie znajdziesz zadbany i ciekawy egzemplarz a Nubire II hmm jakby dobrze poszukał to znajdzie,zresztą ta co podrzuciłem w linku wcześniej wygląda wporządku ale wiadomo najlepiej jest obejrzeć na żywo.Ale wiadomo nie bądzmy fanami okazji i nie dajmy sie zwieść.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Cze 2010, 10:48

Czy można kupic ..?
Dobry samochód można kupic zawsze. Nieważne czy ma 2,5,9 czy 16 lat... Tylko zmniejsza się wraz z wiekiem auta prawdopodobieństwo znalezienia tego dobrego egzemplarza ale nie oznacza to,że go się nie znajdzie.
Zapytam inaczej... Jaka jest różnica pomiędzy Nubirą 11 letnią a 13 letnią..? Oprócz ceny przypisanej do rocznika..? Starsze auto może miec mniejszy przebieg,może byc mniej zniszczone czy byc po prostu zadbane. W tych rocznikach liczy się stan zadbania auta ,a nie ...rocznik.
Więc czy można kupic taką Nubirę zadbaną..? Tak tylko trzeba szukac...
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

27 Cze 2010, 10:50

Najważniejszy nie jest rocznik ale stan auta.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012