Mocne auto do ~30 tyś.

22 Cze 2010, 16:12

Witam,

Planuje kupić dość mocne auto (min. 150 koni), bezawaryjne (a jak już coś pójdzie, to żeby koszty naprawy nie były wysokie), coś najlepiej w sedanie, no i do 25-30 tyś. zł. Dziękuję z góry za wszystkie porady :) Pozdrawiam.
thezca
Nowicjusz

Miejscowość: W-Wa

22 Cze 2010, 17:24

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]
mareczecki
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

22 Cze 2010, 20:33

A co byście powiedzieli na następujące modele:

- Lexus IS200 (silnik 2,0 benzynka, 155km),
- Honda Accord (to samo co wyżej), np. takie coś [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] , tylko jakbym już kupował to na pewno nie ten egzemplarz

Czy do tych modeli można będzie wsadzić jakiś mocniejszy silniczek?
thezca
Nowicjusz

22 Cze 2010, 20:37

E46 323i.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

22 Cze 2010, 20:50

Alfa Romeo 166? Co byście o tym powiedzieli?
thezca
Nowicjusz

22 Cze 2010, 21:44

thezca napisał(a):bezawaryjne (a jak już coś pójdzie, to żeby koszty naprawy nie były wysokie)

Że kompletnie nie spełnia Twoich wymogów.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Deska windsurfingowa na dachu
    Jak przewieźć deskę windsurfingową lub kajak? Sprzęt pływający jest szczególnie trudny do przewożenia. Najbardziej praktycznym rozwiązaniem jest umieszczenie go na dachu i odpowiednie przymocowanie do belek mocujących. ...

22 Cze 2010, 22:07

Akurat co do 166 nie byłbym pewien jej nadmiernej usterkowości, no na pewno trzeba być czujnym, a jeżeli coś zacznie pukać w zawieszeniu to na oględziny. Słyszałem również, że części od japońców też są w Polsce drogie, więc w tą czy tamtą to nie ma większej różnicy.
Chciałbym jednak usłyszeć opinie od jakiegoś znawcy, bo mogę się mylić :)

A, zapomniałbym, przeglądając otomoto natrafiłem na taki egzemplarz - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - z silnikiem 2,4 jtd i 170 km, a jak mi wiadomo to przynajmniej III generacja nie ma takiego silnika...
thezca
Nowicjusz

22 Cze 2010, 22:49

Pojęcie mało awaryjnej Alfy nie istnieje. Przynajmniej współcześnie, ogólnie autka fajne i marka z dobrą tradycją... ale tylko tyle i aż tyle.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

23 Cze 2010, 11:17

thezca napisał(a):Akurat co do 166 nie byłbym pewien jej nadmiernej usterkowości, no na pewno trzeba być czujnym, a jeżeli coś zacznie pukać w zawieszeniu to na oględziny. Słyszałem również, że części od japońców też są w Polsce drogie, więc w tą czy tamtą to nie ma większej różnicy.
Chciałbym jednak usłyszeć opinie od jakiegoś znawcy, bo mogę się mylić :)

A, zapomniałbym, przeglądając otomoto natrafiłem na taki egzemplarz - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - z silnikiem 2,4 jtd i 170 km, a jak mi wiadomo to przynajmniej III generacja nie ma takiego silnika...

Żeby kupić 166 w idealnym stanie trzeba wydać ponad 30000, ostatnio pytałem kolesia z forum i dało ok 40000, o awaryjności alf mówią ci którzy nigdy nie mieli doczynienia z tymi samochodami znajomy ma 147 chyba z 2005 od nowości i żadnej naprawt
kamyl
Aktywny

Miejscowość: SR
Prawo jazdy: 0- 4-2009
Auto: VC GTS
Silnik: Z19DT
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

23 Cze 2010, 12:04

No tak, są bezawaryjne. Na pewno dlatego ich wartość spada na łeb, na szyję z biegiem lat.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

26 Cze 2010, 17:23

może nawala elektryka jak kupisz zajechaną
kamyl
Aktywny

Miejscowość: SR
Prawo jazdy: 0- 4-2009
Auto: VC GTS
Silnik: Z19DT
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna

26 Cze 2010, 17:29

Ale skoro mówicie że alfa się psuje to wymieńcie co ???

zaraz pewnie ktoś powie że zawieszenie
dobra ok ale w Passacie, A4 też i to moze nawet szybciej ale w passacie i audi to przez polskie drogi a w alfie juz przez awaryjnosc

jakie w polsce niektórzy ludzie maja chore myslenie to szok
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

26 Cze 2010, 18:17

Ech... dobra szkoda gadać :roll:

Wracając do tematu:
Corrado: [link do oferty na Allegro wygasł]
Celica GT: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna

26 Cze 2010, 22:53

szybki200 napisał(a):Ale skoro mówicie że alfa się psuje to wymieńcie co ???

zaraz pewnie ktoś powie że zawieszenie
dobra ok ale w Passacie, A4 też i to moze nawet szybciej ale w passacie i audi to przez polskie drogi a w alfie juz przez awaryjnosc

jakie w polsce niektórzy ludzie maja chore myslenie to szok

Raporty bezawaryjności TUV i Dekra to też chore myślenie, w dodatku w Polsce. :lol:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

27 Cze 2010, 09:39

Nikogo do kupna Alfy zmuszać nie będziemy. Więc nie wiem po co te kłótnie... Ja już słyszałem przed kupnem Fiata... Że to się sypie, że to, że tamto... Skończyło się na tym, że był to najlepszy samochód jaki miałem i zawsze będę go miło wspominał... Teraz mam Alfe i też jetem zadowolony. W prawdzie mam ją niecały miesiąc, ale kiedy do niej wsiadam to jestem dumny, że jeżdżę Alfą a nie Passatem.
Nie chcesz, nie kupuj. Spodoba Ci się to bierz.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna