Auto do 7 - 9 tys.

19 Sie 2011, 19:16

Witam.
Za niedlugo przymierzam się do kupna samochodu. Podkreślam, iż bedzię to moje pierwsze auto. Szukam jakiego sedana/coupe, w ostateczności jakis hatchback. Auta takie jak golf III itp odpadają - nie chce nic oklepanego, co ma co piąty kierowca. Zależy mi, aby samochód był ekonomiczny, a zarazem potrafił pokazać pazur. Jeśli benzyna, to tylko z lpg, a na drugim planie diesel. Myślałem nad Oplem Astrą II Bertone, ale ciężko coś znaleźć w tych pieniądzach.
Czekam na wasze propozycje.
Pozdrawiam.
Scoodi
Obserwowany

19 Sie 2011, 20:58

Na Astre II Bertone musisz mieć przynajmniej 2razy tyle.Może coś takiego Cie zainteresuje [link do oferty na Allegro wygasł] lub [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Sie 2011, 22:22

Nie chcesz jeździć jednym z 4 milionów golfów? Świetnie. Mam kilka propozycji, podam auta między którymi sam się ostatnio rozglądałem. Większość coupe, dwa sedany.
Same japończyki czystej krwi.

- Honda CRX II 1.5
- Honda CRX del Sol 1.6
- Mazda 323f BA 1.6
- Toyota Passeo 1.6
- Toyota Celica V STi 1.6
- Honda Civic V Coupe VTEC 1.6
- Mitsubishi Lancer VI 1.6
- Mazda Xedos 1.6

Każde z tych aut ma swoje plusy i minusy. Masz tak legendarne i rzadkie auta jak Celici, masz wręcz limuzynę z tamtego okresu z mega wyposażeniem - Xedosa i masz auta bardzo szybko takie jak CRX czy Civic. Do wyboru, do koloru, zobacz na wszystkie propozycje i określ czy coś Ci się podoba. ;)
"Kup mocne sportowe auto, załóż gaz"
"Nawet dobre zapalniczki są na benzynę"
Atreyu
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Lexus HS 250h
    Samochodem, który trafił do regularnej sprzedaży, był natomiast Lexus HS. Auto sprzedawano w Japonii i Stanach Zjednoczonych, ale oficjalnie nigdy nie trafiło do Europy, dlatego w Polsce praktycznie go nie znamy. Model ...