Auto do 7 tys z opłatami.

16 Lis 2015, 19:11

Witam panowie ! Przejdzmy do konkretów, to będzie moje pierwsze własne auta. Obecnie Śmigam polowka rodzicow :) Mam do przeznaczenie 7k + opłaty, ale jest możliwe, że będę kupować samochód za granicą, gdyż mam tam znajomych i mam możliwość zakupu auta w niemczech. Co do wymagan to klima, podlokietnik i el szyby, wiecej nie potrzebuje, zadnych centralnych zamkow itd. Powiem tak, jest mnóstwo samochódów i nie wiem co wybrać, szukam dość pakownego hatchbacka, ponieważ za rok rozpoczynam prace w niemczech i bede kilka razy w roku zjezdzal do kraju, w dwie strony wychodzi 1200km, ale to kilka razy w roku. 5/6 razy, i bede troche gratow ze soba woził. Nie chce tez jakiegoś muła, że będę miał śmierć w oczach podczas wyprzedzania, ale nie chce tez takiej duzej pojemnosci, bo opłaty mnie zabiją. Interesuja mnie hatchbacki, chyba, że macie jakiegoś godnego uwagi sedana. Kombi odpada. Nie boje sie diesla, ale pewnie odradzicie. Pomijając moje wyjazdy, to robie codziennie ok 100km w dwie strony (dojazd do szkoly).

Moje typy :
*Audi A3 (1.6) - wiem, że chyba mogę pomarzyć jak za ta cene, ale bardzo mi sie podobaja.
* VW Polo
* Peugot 206
*Opel Astra G/Vectra C
*Corolla E11
*Civic VI

Polecicie coś od siebie ? Pozdrawiam i dzieki z góry ! :)
BagnerFahrer
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 04 2014
Auto: Polo III Sedan
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna

16 Lis 2015, 19:39

*Audi A3 (1.6) - wiem, że chyba mogę pomarzyć jak za ta cene, ale bardzo mi sie podobaja. - nawet spoko ale do miasta w trasę zapomnij i jak chcesz ekonomicznie jeździć to koniecznie LPG trzeba zamontować bo sporo pali.
* VW Polo - mieszczuch
* Peugot 206 - j/2
*Opel Astra G/Vectra C - Vectra C zapomnij w tym budżecie a Astra G też będzie ciężko znaleźć.
*Corolla E11 - do znalezienia,szukaj 1.6
*Civic VI - Podłokietnik w HB ciężko znaleźć prędzej znajdziesz w Angielce HB 5d albo sedanie.

Ode mnie:
Peugeot 406
Laguna I
Rover 25/45 inny model
Toyota Carina

W tym budżecie to raczej szukaj droższych krajowych samochodów,zarejestrowanych w PL z opłatami i nie baw się w sprowadzanie bo to dodatkowe koszta i budżet się zmniejsza na sam samochód.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

16 Lis 2015, 20:38

Ktoś ma jeszcze jakieś propozycje ? Czyli wychodzi, że raczej powinienem szukac Corolly E11. Nie chce tez, żeby auto dużo paliło, taki Peugot spali chyba wiecej od jakiegoś hatchbacka.
BagnerFahrer
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 04 2014
Auto: Polo III Sedan
Silnik: 1.4

16 Lis 2015, 22:07

Ja bym szukał Civica z VTECiem,te silniki nie dość że mają dobrą dynamikę to palą zadowalająco niedużo (w mieście 1.5 łyknie około 8-8.5l pb).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Młodzi kierowcy nadal zbyt niebezpieczni
    Kierujący pomiędzy 18 a 24 rokiem życia od lat stanowią grupę z najwyższym wskaźnikiem liczby wypadków na 10 tys. populacji. Brak doświadczenia, niejednokrotnie zbytnia pewność siebie i szereg ryzykownych zachowań ...