REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
sm0k0 napisał(a):-silnik, który dobrze zniesie gaz
-min. 200km
-dobre prowadzenie
-skuteczne hamulce
-sedan
-wygodny
-mało awaryjny
-klimatyzacja
-rwd albo awd
-spalanie do 17l lpg
dzida napisał(a):sm0k0 napisał(a):-silnik, który dobrze zniesie gaz
-min. 200km
-dobre prowadzenie
-skuteczne hamulce
-sedan
-wygodny
-mało awaryjny
-klimatyzacja
-rwd albo awd
-spalanie do 17l lpg
Lexus IS 300 spełnia wszystko bez problemu tylko trzeba byłoby nagiąć budżet, bo się cenią -> pewnie z tego powodu, że spełniają te złożone wymogi
A jak Ci zaśpiewają za serwis AMG czy A6 z tymi silnikami to stwierdzisz, że ten Lexus to taniochaJest też Lex GS 300 ale lepszy 430 tylko budżet mały.
Kieł napisał(a):Któreś Volvo:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - co prawda kombi ale może przejdzie.
Linki przykładowe.
Ossy napisał(a):Jak darzysz sentymentem Mercedesa to szukaj E430 (W210). Silnik pancerny, znosi bezproblemowo LPG, w trasie zaskakujący oszczędny (przy prędkościach autostradowych nie spali więcej jak 10-11l benzyny). Rewelacyjny układ hamulcowy jak na lata 90 (36,5m droga hamowania!!!). Auto przestronniejsze od C-klasy, 4 osoby z bagażem będą bardzo wygodnie podróżować. Wada wersji sedan - zbiornik paliwa pomiędzy tylną kanapą, a bagażnikiem - brak możliwości złożenia tylne kanapy. Można rozejrzeć się za kombi (ich jest więcej na rynku) - to już ogromne auto, można w nim nawet spać. Ciekawą opcją jest stały napęd na 4 koła - 4MATIC (35% momentu obrotowego na przednie koła). Serwis tańszy niż z AMG, bo AMG to oprócz blach z zewnątrz zupełnie inne auto. Wady? Bardzo ciężko o egzemplarz w sensownym stanie.
W Polsce takie oto kombi:
A z Niemiec:
[link do mobile.de wygasł]
Z innych marek:
BMW E39 535 lub 540i
BMW E38 740i
Volvo S80 2.5T AWD
sm0k0 napisał(a):Lexus fajny , ale czy jednak te 214km da rade ?
pkc napisał(a):Spalanie też nie zachwyca na tle BMW, chodź w tym wypadku ma to drugoplanowe znaczenie. Spodziewałem się czegoś więcej po tym aucie z takim silnikiem w tym segmencie.
szybki napisał(a):
A co masz na myśli jeżeli chodzi o spalanie ??? Jeżeli BMW 330 spala 12l pb to na co liczysz przy lexusie że zejdzie do 8l przy 1,5t masy i przy r6.?
szybki napisał(a):Następna sprawa powiedz mi czego się spodziewałeś po tym segmencie patrząc na rynek aut w PL.??? Oczywiście pomijam zamulającą skrzynkę.
pkc napisał(a):Moje E36 pali przy normalnej jeździe w trasie około 8.5l bez jakiś szaleństw, ale też bez zamulania. Niektórzy twierdzą, ze może spalić jeszcze mniej, sam tego nie potwierdzam. Koledze E46 z tym silnikiem pali podobnie. W dużym mieście pali 12-12.5l PB, więc jest różnica.
pkc napisał(a):Moje E36 pali przy normalnej jeździe w trasie około 8.5l bez jakiś szaleństw, ale też bez zamulania. Niektórzy twierdzą, ze może spalić jeszcze mniej, sam tego nie potwierdzam. Koledze E46 z tym silnikiem pali podobnie. W dużym mieście pali 12-12.5l PB, więc jest różnica
pkc napisał(a):Akurat IS'a oglądałem w Niemczech. Czego się spodziewałem? Ze będzie jechać podobnie do 2.8 w BMW. Lexus ma automat, ale ma też więcej mocy od BMW, a w rzeczywistości się zawiodłem, bo Lexus był odczuwalnie słabszy. Oczywiście osiągi BMW z automatem były by bardzo podobne do Lexusa, ale w BMW nie ma problemu, ze znalezieniem auta z skrzynią manualną i tu tkwi cały problem.
szybki napisał(a):. Ty czytasz to co napiszesz ??? Jak nie to masz funkcję "Podgląd" . Napisałeś że Lex w automacie jedzie gorzej od 328 w manualu a potem dodałeś że BMW w automacie jedzie bardzo podobnie do Lexa więc o co Ci chodzi?
powiedz do jakich?szybki napisał(a):IS vs e46 są to dwa różne auta skierowane do innego klienta
pkc napisał(a):Szybki, ty serio masz problemy z czytaniem, ze zrozumieniem?
E46 328i też zbiera się lepiej od IS300 i pali+/- 12 w mieście, gdzie IS300 pali 14 (opinia użytkownika takiego Lex'a).
pkc napisał(a):Czego w tym momencie nie rozumiesz? BMW wychodziło w manuału, a Lexus na rynku europejskim nie, więc do czego mam to porównywać? Do unikatowych egzemplarzy z manualną skrzynią z rynku amerykańskiego, które występują na rynku wtórnym bardzo rzadko i są ekstremalnie drogie? Pomyśl trochę...
mike1735 napisał(a):powiedz do jakich? chętnie się przyporządkuję