Auto do 70 tys, skoda superb?

16 Lis 2012, 18:20

Witam, potrzebuje pomocy przy wyborze auta do 70 tys, to moj pierwszy post, auto chce kupić moj tata i tak mu upatrzyła sie skoda superb i mam pytanie co myslicie o tej superb
Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
czy jest warta tej ceny? i jak wygląda sprawa z silnikami 2.0 tdi, czy są to dobre silniki czy tez bardzo awaryjne? szukałem informacji w internecie ale zdania są podzielone. Bardzo prosze o pomoc i czekam na jakies propozycje
dzejson
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 06 2008
Auto: Octavia

16 Lis 2012, 19:34

Wiesz to zależy. Auto ma być na dłuższe trasy rozumiem?
Powiedz jakie kryteria auto ma spełniać, w tej cenie są też inne modele : )
TDI samo w sobie nie jest złe, o ile ktoś o nie dba. To są delikatne silniki. Moja znajoma ma właśnie takowego superba z tym silnikiem i nie narzeka jak na razie.
fizzy12
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Auto: Kia Ceed SW
Silnik: 1.6 GDI 135 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

16 Lis 2012, 21:13

Co do silnika, jeśli jest to 2.0TDI CR (Common Rail), a raczej już jest to można śmiało brać - nie ma już tych problemów co starszy PD (pompowtryskiwacze). A auto samo w sobie jest bardzo obszerne, więcej miejsca z tyłu to chyba w żadnym aucie nie widziałem.
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca

16 Lis 2012, 22:02

Trzeba znaleźć dobry egzemplarz. Ja proponuje również przyjrzenie się innym modelom. Ale skoda to dobre auto, bardzo komfortowe, jeśli wszystko by było ok to brać!!
Co do innych modeli: insignia, avensis, .

Tutaj jeszcze coś z koreańców.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Ten silnik hyundaia daje radę, wyposażenie w miarę no i gwarancja bez limitu kilometrów.
4 zdjęcie z tego co widzę to im się coś pomyliło, 5,6 przedstawia wnętrze i40 : )
Pozdrawiam
fizzy12
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Auto: Kia Ceed SW
Silnik: 1.6 GDI 135 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Mazda CX-5, nowa generacja modelu
    W środę czyli w przeddzień salonu w Los Angeles, Mazda zaprezentowała zupełnie nową generację modelu CX-5. Ten kompaktowy SUV w 2012 roku dał początek nowej, wielokrotnie nagradzanej gamie modelowej marki, wykorzystującej ...