REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
johnybravo napisał(a):Kolejna propozycja - W202 200d. Cena 8500zl 95 rok. Sprzedaje znajomy i ponoc jest to okazja. Warto? Stan niby idealny...
johnybravo napisał(a):Corolla spala 6-7litrow pb? ktora? Bo na pewno nie 1.33 E11. srednio palilem 8-9l benzyny
szybki napisał(a):W e11 nie było wynalazku 1,33 a następna sprawa najpierw piszesz że jesteś spokojnym kierowcą a potem mówisz że corollka z silnikiem którego nie miała spaliła Ci 8-9l pb. Takich wyników nie miałem 1,6 Si którą bawiłem się w pseudo sportową jazdę, zresztą teraz często używam avena 2,0 i jadąc z ludźmi do pracy rozliczam paliwo w/g tankowania więc...nie mam problemu ze złymi wskazaniami kompa. Ostatnia wycieczka 800km z Wawy do Żywca i powrót wyszło mi 7,2l pb w 4osoby...więc chyba troszku musiałeś zaniedbać auto albo Twój styl jazdy jest powolny ale mało ekonomiczny.
johnybravo napisał(a):Jezeli chcesz uchodzic za znawce tematu powinienes wiedziec, ze ten silnik o ktorym pisales, tzn. 1.4 z nazwy w rzeczywistosci to jednostka 1.33 (1332cm3). Jako ekspert powinienes domyslic sie co mial na mysli laik
johnybravo napisał(a):W trasie spalanaie siega 5 litrow. Jezdze bardzo spokojnie do 2500obr.
johnybravo napisał(a):Nie uwierze w spalanie benzyny przez silnik 1.6 mniej niz 8 litrow przy "pseudo sportowej" jezdzie. No chyba, ze nie zrozumielismy sie i chodzi Tobie o pseudo sportowe pchanie auta.