REKLAMA
Witam,
Wkrótce przymierzam się do zmiany auta, szukam czegoś mocniejszego w budżecie 70-75tys Interesuje mnie głównie coupe lub sedan ewentualnie hot-hatch, nie interesują mnie "większe auta" typu A6,8 BMW5,7 interesują mnie wielkościowe bmw 3 e90, a4b8, a5 wersja 2d. Koniecznie w automacie z łopatkami. Moc 300km + z możliwością dalszego rozwoju, rocznik min 2010, pojemność silnika do 3.0L maks 3.5L napęd na tył lub 4x4 Głównie prowadzę sam ewentualnie z jednym pasażerem sporadycznie więcej osoby w samochodzie.
Przebieg roczny jaki robię to 5-8tys km 80% duże miasto. Jeżeli potrzebujecie więcej informacji to śmiało pytać.
Aktualnie pod uwagę biorę dwa samochody:
BMW E92 po lifcie silnik 335i
Audi S4 b8 ( tutaj wydaje mi się że musiał bym trochę naciągnąć budżet do 80-85tys )
Z przewagą na stronę E92 z racji iż trochę obawiam się silnika TFSI ze względu słabych opinii silników 2.0 oraz 1.4 tsi/tfsi. Lecz nie wiem, czy również te problemy dotyczą jednostki 3.0tfsi V6 z kompresorem? Liczę również na wasze propozycje odnośnie innych samochodów lub opinii na aktualny wybór.
Pozdrawiam.