Auto do 75tys minimum 200km

12 Maj 2020, 20:32

Witam wszystkich
Mozecie mi podsunąć jakies konkretne autko jak w temacie. Wielkość jak audi A6 skoda superb itd. kieruje się ku benzynie ale diesel też może być. Przebieg żeby nie przekraczał 170k. Moc w takich autach uważam że te 200ps to minimum. Proszę was o pomoc ponieważ im więcej czytam tym mniej wiem.... lepiej dowiedzieć się od użytkowników bądź ludzi znających się na autach.pozdrawiam
Mario6969
Nowicjusz

12 Maj 2020, 23:28

Może coś z tej listy? (nie wszystkie mają równo "200 koni" ale niewiele mniej i pojadą konkretnie.)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Bartolekk
Aktywny

Prawo jazdy: 15 10 2000
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: Fiat Bravo sport
Silnik: Tjet 150
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

12 Maj 2020, 23:51

Dzięki za podpowiedz i linki.A wiesz może najbardziej skłaniam się z tych wszystkich ku audi. Wiecie może jak z awaryjnoscia tego 2.0tdi? One biorą olej?
Mario6969
Nowicjusz

13 Maj 2020, 09:54

Bartolekk napisał(a):pojadą konkretnie

Pisanie, że prawie 2 tonowe a6 (po załadowaniu) z najsłabszym silnikiem w całej ofercie pojedzie "konkretnie" jest bardzo mocno na wyrost. Dynamika tego silnika w tak dużej budzie jest conajwyżej średnia. Jak autor uważa że 200 km to minimum to niech lepiej przejedzie się tym autem bo może być niemiło rozczarowany. Do tego C klasa to nie ten segment o ile wiesz.

Mario6969 napisał(a):A wiesz może najbardziej skłaniam się z tych wszystkich ku audi.

Oprócz 2.0tdi masz 3.0tdi, który pod względem mocy jest odpowiedni dla tego auta, ale koszty eksploatacji będą wysokie. Benzyn lepiej nie tykaj.

Z dobrych benzyn może być s80 t6. Pod lpg bardzo dobrze się nadaje i moc odpowiednia.
fcgetin
Początkujący

13 Maj 2020, 13:18

fcgetin napisał(a):Pisanie, że prawie 2 tonowe a6 (po załadowaniu) z najsłabszym silnikiem w całej ofercie pojedzie "konkretnie" jest bardzo mocno na wyrost. Dynamika tego silnika w tak dużej budzie jest conajwyżej średnia. Jak autor uważa że 200 km to minimum to niech lepiej przejedzie się tym autem bo może być niemiło rozczarowany.

Masz chyba jakiś inny internet, silników 2,0 TDI było więcej i ZDECYDOWANIE 177 to nie jest najsłabszy - warto sprawdzić, poza tym podstawowe 3,0 TDI nic lepiej nie jedzie niż 2,0 tdi 177 bo różnica 10-15 czy 20 koni jest żadna.
Poza tym jest coś takiego jak chiptuning po ktorym wersja 177 ma@ 220 ps i 440 Nm,
no i mowa jest o 200 konnym A6 a nie najmocniejszym jaki fabryka wypuściła :yes:
Czasem zamiast na siłę być "forumowym porządkowym" lepiej doradzić konkretne auto - to bardziej pomoże autorowi wybrać konkretny samochód

Mario6969 napisał(a):Dzięki za podpowiedz i linki.A wiesz może najbardziej skłaniam się z tych wszystkich ku audi. Wiecie może jak z awaryjnoscia tego 2.0tdi? One biorą olej?
Dobry silnik i trwały i zamiast czasem czytać jakiś osób postronnych lepiej samemu się przejechać bo być może wystarczy Ci moc szczególnie że auto ma prawie 400 Nm, a zawsze dochodzi jeszcze opcja podniesienia -bezpiecznego- mocy. Propozycje które dałem to auto z salonu z Polski, więc i historia bardziej jasna, takich ja bym szukał.
Bartolekk
Aktywny

13 Maj 2020, 13:40

Bartolekk czy masz taką audi? Wiesz może jak z awaryjnoscia tych samochodów? Jak wygląda średnie spalanie ?
Mario6969
Nowicjusz

13 Maj 2020, 14:37

Mario6969 napisał(a):Bartolekk czy masz taką audi? Wiesz może jak z awaryjnoscia tych samochodów? Jak wygląda średnie spalanie ?

:D :ok: :ok: :ok: sorki za ten uśmiech

Generalnie temat potraktuj tak, omijając wersje specjalnej troski możesz trafić na coś czym się normalnie jeździ i w psujactwie jest mocno po środku a łącząc to jednak z wynalazkami które nie do końca są tanie w naprawach mogą pojawić się pewne upierdliwości oraz koszty.

Np. a to Ci wysiądzie klapka wlewu (norma) dowiesz się o tym na stacji albo wysiądą Ci tylne ledy zaczyna się od klapy kończy się na narożnych zobacz ile kosztują, zobacz ile kosztują przody, albo zobacz ile kosztują amorki pneu które też mają swoje "ale" ...

Więc jak wyszukasz jakąś wersje wyselekcjonowaną to część kosztów odpadnie i powinno być taniej.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

13 Maj 2020, 14:45

Bartolekk napisał(a):Masz chyba jakiś inny internet, silników 2,0 TDI było więcej i ZDECYDOWANIE 177 to nie jest najsłabszy

Czy czytanie ze zrozumieniem sprawia Ci aż tak wielki problem?
Jaki znasz słabszy 2.0tdi produkowany w a6 c7? Dawaj, pośmiejemy się.

Bartolekk napisał(a):poza tym podstawowe 3,0 TDI nic lepiej nie jedzie niż 2,0 tdi 177 bo różnica 10-15 czy 20 koni jest żadna.

Wiem, że pojęcie pojemności i układu silnika jest dla ciebie obce. No ale czego spodziewać się po tobie

Bartolekk napisał(a):Czasem zamiast na siłę być "forumowym porządkowym" lepiej doradzić konkretne auto - to bardziej pomoże autorowi wybrać konkretny samochód

W twoim przypadku to pasowałoby najpierw nabyć jakąs podstawową wiedzę, a nie opierać się na cyferkach, filmikach z youtuba i auto-świecie.
fcgetin
Początkujący

13 Maj 2020, 14:57

Wczoraj jeszcze zacząłem się przyglądać superb od rocznika 2016 silnik 2.0 280koni albo 2.0tdi tam jest 190koni. Ehhh kiedyś było łatwiej kupić auto :o czy teraz te silniki są specjalnie tak robione :? Ehh
Mario6969
Nowicjusz

13 Maj 2020, 20:46

fcgetin napisał(a):Czy czytanie ze zrozumieniem sprawia Ci aż tak wielki problem?
Jaki znasz słabszy 2.0tdi produkowany w a6 c7? Dawaj, pośmiejemy się.

Rozumiem że dla Ciebie 2,0 TDI 136 jedzie gorzej niż 177 koni? :roll: aha...
No i pokaż to 3,0 TDI z dobrych rąk, z małym przebiegiem itd tak jak ja pokazałem te auta, nie wiadomo też czy mówisz o 3,0 TDI 245 konnym czy nic nie szybszym 204 konie.
i tak wiem że wiesz lepiej niż sam producent co jak jedzie :yes:

Mario6969 napisał(a):Wczoraj jeszcze zacząłem się przyglądać superb od rocznika 2016 silnik 2.0 280koni albo 2.0tdi tam jest 190koni. Ehhh kiedyś było łatwiej kupić auto czy teraz te silniki są specjalnie tak robione Ehh
W pracy mamy 2,0 TDI 140 CR Golf VI Variant i zero problemów przebieg 250 tys, jak kupisz konkretny egzemplarz zdrowy to pojeździ. Co do Superba 280 to w Twoim budżecie może być kiepsko coś znaleźć, z drugiej strony 190 koni z DSG w dieslu może nie pojedzie jak 280 ale warto sprawdzić. Np taki jak ten biały co pokazałem.
Bartolekk
Aktywny

13 Maj 2020, 21:00

Ta biała superb jest śliczna :yes: powiedz mi jakie jest realne spalanie takiego 2.0tdi . Coraz bardziej się skłaniam ku skodzie. Audi też jest śliczne ale eksploatacja napewno droższa a nie mam zamiaru przeskakiwać samego siebie 8)
Mario6969
Nowicjusz

13 Maj 2020, 21:44

Bartolekk napisał(a):Rozumiem że dla Ciebie 2,0 TDI 136 jedzie gorzej niż 177 koni? aha...

No chyba logiczne że 136 jedzie gorzej niż 177? Co w tym niby dziwnego? Poza tym czekam żebyś mi pokazał a6 c7 z 2.0 tdi 136 km. Dawaj.

Bartolekk napisał(a):nic nie szybszym 204 konie.
i tak wiem że wiesz lepiej niż sam producent co jak jedzie

Jak już tak bardzo jesteś zakochany w cyferkach i czasach 0-100 to proszę bardzo:
[link do autocentrum.pl wygasł]
[link do autocentrum.pl wygasł]
Dokładnie 1,1 s różnicy do setki. Faktycznie 3.0 tdi 204 km jest nic nie szybszy. Pomijam charakterystykę silnika.
fcgetin
Początkujący

13 Maj 2020, 21:59

upomnienie słowne daje... potem dostaniecie bana na tydzień, patrzycie na to co autor piszę czy interesują was tylko wasze przepychanki słowne?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

13 Maj 2020, 22:36

fcgetin, łap pierwszy lepszy

I ja kończę tę dyskusje bo znowu będzie tak że tylko ja dostane warna bo robię off-top bo polecam auta o 2 tys za drogie przy cenie 60k, bo toczę dyskusje :roll:
Ja się ustosunkowałem do tego co potrzebuje autor i podałem swoje propozycje i tyle.
Bartolekk
Aktywny

13 Maj 2020, 23:12

Mario6969 żeby nie zamykać się na jeden koncern, możesz również brać pod uwagę Mondeo mk5 2.0 EB. Auto o wiele bardziej zwarte od reszty jeśli chodzi o prowadzenie. Pewną wadą tego rozwiązania jest to, że sporo tych aut jest sprowadzonych ze Stanów, co wiadomo jak się kończy (migomat i szpachla były na pewno w robocie, pytanie jak bardzo).
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004