Auto do 7k ze śląskiego

06 Kwi 2015, 14:53

Nawet jeśli silnik nie był remontowany i nie był katowany (używany z głową) a na czas były wymieniane podzespoły z olejami/filtrami to posłuży jeszcze spokojnie kilka lat.

Ps.Mógłbyś napisać na PW gdzie taki kupon ze zniżką dostać? 8)
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

06 Kwi 2015, 14:54

Mejbi97 napisał(a): Czyli jeśli jest te 240tyś ale silnik jest remontowany nie ma się czego obawiać?
Silnik najprawdopodobniej nie był remontowany przy tym przebiegu, chyba że był na gazie, albo w rzeczywistości ma więcej. Nie patrz na przebieg tylko na stan auta. A jeśli będzie udokumentowany to fajnie, ale nie licz na to
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

06 Kwi 2015, 15:17

Jeśli auto jest w nienagannym stanie, to tak. Ale tu pojawia się problem, bo nie będąc obeznanymi w temacie kupowania aut jak można to ocenić? Zaś sugerowanie się przede wszystkim przebiegiem to gwóźdź do trumny, bo kupisz auto odpicowane na sprzedaż, z kręconym przebiegiem, którego zadaniem jest pojeździć przez pierwszy miesiąc od kupna a potem zaczyna się nieskończona przygoda, bo sypie się wszystko.

Jak nie masz doświadczenia z kupowaniem aut to znajdź kogoś, kto je ma i pomoże ci znaleźć zadbany egzemplarz - bez względu na markę, model, rocznik i przebieg. I lepiej żeby to nie był wujek Waldek, który stan silnika ocenia po odgłosie spod maski ("cyka, czyli dobry") a stan podwozia po tym, jak się schyli i spróbuje coś tam dojrzeć. To było dobre na Poloneza i Malucha, teraz nie przejdzie.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2009

06 Kwi 2015, 16:19

500zł miesięcznie z pracy a dostajesz jeszcze jakieś pieniądze? Bo jeśli nie to będzie ciężko utrzymać auto a jeśli coś nawali to dłuższy postój u mechanika murowany. Ja bym skupił się na autach tanich w utrzymaniu jak np Punto II,SC tylko tak do 4-5k bo więcej wydać to troche głupota.
Tutaj nie najgorsze Punto [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] tylko było coś z przodem.
Tutaj jeszcze bardzo ładna Ibiza tylko zalatuje troche handlarzem.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
I takie SC [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Kwi 2015, 16:55

To seico nie za tanie jak na ten rocznik?
Mejbi97
Nowicjusz

Auto: szukam

06 Kwi 2015, 16:57

Zdecydowanie za drogie. 5k za SC bez wyposażenia? :shock:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LFA Spyder
    Supersportowy LFA to jeden z najsłynniejszych samochodów Lexusa. Wielu miłośników motoryzacji z pewnością pamięta też koncept LF-A Roadster, który jednak ostatecznie nie trafił do seryjnej produkcji. ...

06 Kwi 2015, 16:59

Wpisałem z ciekawości numer telefonu w google i auto jest od handlarza.. to fakt pomyłka :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

06 Kwi 2015, 20:07

Krzychu napisał(a):ale pali jak smok

Aż tak to nie dramatyzuj, moze nie jest wzorem oszczędności ale nie pali bardzo dużo. Takie słowa to można powiedzieć o Polonezie a nie Polo
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

06 Kwi 2015, 20:37

krikus napisał(a):Aż tak to nie dramatyzuj, moze nie jest wzorem oszczędności ale nie pali bardzo dużo. Takie słowa to można powiedzieć o Polonezie a nie Polo

Też tak uważałem kiedyś. Teraz jak dowiedziałem się od użytkowników innych (mocniejszych) aut ile im palą to się lekko zdziwiłem. 1,2 które w rodzinie jest od nowości pali jakieś 7,5 litra w mieście średnim (<100000) w większym ponad 9 więc nie wiem czy to tak mało choć jest to auto mało awaryjne (a ma już >195000 przejechane) i padła tylko pompa paliwa i czujnik temp. ale to norma w jak by nie patrzeć 13 letnim aucie (12 można powiedzieć bo od 2003 jeździ). :ok: Ogólnie jesteśmy zadowoleni z niego ale jak by mniej palił to by było świetnie :wink:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

06 Kwi 2015, 20:43

7.5l jak na takie auto to nie najgorzej.
Barol
Awatar użytkownika

06 Kwi 2015, 20:50

Barol napisał(a):7.5l jak na takie auto to nie najgorzej.

Zauważyłeś że w mieście do 100000 :?: Dla mnie to średni wynik bo średnie wychodzi 6,0-6,5 litra tak mniej więcej więc niby tragedii ni ma ale to auto ma jakieś 15,5-16 do sety choć porównując do 1,6 w golfie to jest to auto bardzo ekonomiczne :naughty:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

06 Kwi 2015, 21:27

Tak zauważyłem :roll:
Barol
Awatar użytkownika

07 Kwi 2015, 00:02

@ 500zł doskonale wiem że jest to mała kwota, ale gdyby się udało dostać auto w dobrym stanie które pali te 10l gazu to na miesiąc na paliwo wydam ok 100zł
Dodatkowo jakiś grosz wpada z buchmacherki ale tutaj już jest różnie.
Czyli raczej szukać auta do 5k bo OC mnie zje?
A co sądzicie o kupnie jakiegoś nowszego auta, ale np po stuczce?
Mejbi97
Nowicjusz

Auto: szukam

07 Kwi 2015, 00:09

No raczej trzeba tak 5-5,5k liczyć reszta na pakiet + ubezpieczenie.
A za ile te nowsze auto po stłuczce chcesz kupić?
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

07 Kwi 2015, 06:07

To jeszcze zależy po jakiej stłuczce.
Barol
Awatar użytkownika