Auto do 7tys i max pojemność silnika 1400 ccm3

10 Lip 2014, 22:29

Witam, chciałbym abyście podpowiedzieli i podzielili się opiniami/ doświadczeniami.
Mam 20lat, posiadam 10% zniżki na OC, będzie to moje któreś z kolei auto ale tamte bywały chwilowo i nigdy nie opłacałem i nie rejestrowałem autka na siebie ale to nie ważne.
Aktualnie posiadam audi a3 1.6 lpg i postanowiłem zarejestrować autko na siebie, dodam że 10%zniżki spadło mi z powodu drobych obrysowań a przeciwnik miał auto firmowe - policja itp itd. Za audi muszę płacić 2.5 tys OC, nie mam możliwości abym miał jakiegoś współwłaściciela na OC ani z tych rzeczy.. jednak o wszystkim za późno pomyslałem, ciągle sie ucze na błędach, planuję ten samochód sprzedać i kupić coś z silnikiem max 1.4 z prostego powodu wtedy składka wyniesie mnie 1tys zł a nie 2.5tys zł! Myślałem nad Fiatem Pandą 1.3 diesel, seicento raczej odpada bo bałbym się tym jeździć, pandą też miałbym obawy ale nieco mniejsze. Oprócz Pandy co polecicie? Albo opinie o Pandzie?
Przepraszam za tą krótką historię, gaduła ze mnie, dzięki pozdrówka !
froop
Nowicjusz

Auto: Nie mam

10 Lip 2014, 22:41

To gdzie Ty go opłacasz? :shock:
Panda w dieslu za ten budżet zapomnij,zwłaszcza diesel no chyba że chcesz kupić pofirmowego.
Jeśli jesteśmy przy Fiacie to może Bravo lub Brava 1.2?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Lip 2014, 23:01

Ode mnie Punto II, Civic VI, Accent
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

10 Lip 2014, 23:05

Oblicz sobie na byle jakim portalu Rankomat itp itd. 10% zniżki prawo jazdy dopiero nie całe 2 lata, to dziwisz się dlaczego tak wysoka cena? minimum rocznik zapomniałem dodać to 2000.
froop
Nowicjusz

10 Lip 2014, 23:06

Rocznikiem się nie jeździ.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

10 Lip 2014, 23:11

Może i tak ale parę autek mi się przewinęło i im młodsze tym lepsze- bynajmniej dla mnie :)
froop
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe III generacji
    Najmniej popularny typ instalacji LPG, będący niejako pośrednim pomiędzy II a IV generacją. Trudno obecnie spotkać nowe takie zestawy, gdyż rynek zdominowały systemy sekwencyjne. W instalacji gazowej III generacji wyeliminowano ...

10 Lip 2014, 23:40

To jak masz takie problemy z ubezpieczalniami to kup sobie yarisa 1,0 który jedzie ok. jak na pojemność, nie psuje się za ostro i mało pali...a do tego masz liczone oc od małej pojemności. No i przy proponowanym przez Ciebie fiaciku jest delikatnie mówiąc cywilizowany :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

11 Lip 2014, 08:21

Paru znajomych ma lub miało auto na siebie i przy pojemności 1.6 wychodziło im 1400-1600zł a dodam że nie mają wogóle zniżek.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012