Auto do 8 tyś, lpg hatchback

31 Sie 2016, 11:21

1.6 jest średnie a 1.4 to dramat. Najlepiej 1.8 szukaj.
Mowa o stosunku osiągi/spalanie.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

31 Sie 2016, 11:35

Przyznam szczerze że bardziej niż na osiągach zależy mi na bezawaryjnosci i niskim spalaniu Pb/LPG. Jeśli chodzi o dynamikę to śmiem twierdzić że zadwoloilo by mnie 1.2 LPG. Dotychczas użytkowalem 1.4 60km Opla w gazie, i nie było tragedii. Dodatkowym atutem 1.6 będzie niższe ubezpieczenie. Co do 1.8 tez bym rozważył ale poszukuje auta na już (no może nie dosłownie) chodzi mi o to że nie szukam konkretnego modelu tylko dobrej oferty wiec nie chce czekać na golfa/Leona 1.8 aczkolwiek nie zamykam się tylko na jedno auto które zobaczyłem mam nadzieję że rozumiecie.
kurwert

31 Sie 2016, 11:57

To 1.6 możesz wziąć pod uwagę, będzie lepiej niż w Oplu ale 1.4 sobie odpuść. W Golfie można wziąć pod uwagę jeszcze 2.0 8v - też prosty silnik. :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

31 Sie 2016, 12:00

Takie 1.6 wcale mało nie pali.

A patrzyłeś na moje linki?

Tutaj ładne Toledo 1.8 z lpg i full opcją tylko dopytaj czy ma udokumentowane naprawy.
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Sie 2016, 12:35

To toledo bardzo fajne, ale dziwne full opcja kupiona w Polsce? To raczej się nie zdarzało, nie śmierdzi wam w tym ogłoszeniu handlarzem?

Co do 1.6 ile to LPG może spalić w mieszanym na 100?
kurwert

31 Sie 2016, 13:23

Dobra, z tego toledo, Leona, Focusa cobyscie brali? Renault skreślam (złe doświadczenia).
Wciąż zagadka pozostaje oferta tego Opla:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Jak dla mnie mataczony ale chciałbym poznać wasze zdanie. Na bieżąco będę szukał i liczę na waszą pomoc.
kurwert

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Samochody Lexusa pracują na lotnisku
    Naprawdę wygodne auto potrafi sprawić, że nawet długa podróż na czterech kołach jest równie komfortowa, co krótki lot samolotem. Czasami jednak trzeba skorzystać z możliwości silnika odrzutowego. Ale ...

31 Sie 2016, 13:41

Kiepski silnik, olej żłopie i pasek rozrządu potrafi walnąć.
Koniu
Forumowicz VIP

31 Sie 2016, 15:31

Ehh, w takim razie nie wiem na co się decydować.. To toledo rzeczywiście jest takie dobre na jakie wygląda?
kurwert

31 Sie 2016, 15:32

kurwert napisał(a):To toledo rzeczywiście jest takie dobre na jakie wygląda?
Ogólnie Toledo jest dobre a ten egzemplarz po prostu trzeba sprawdzić i się przekonać :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

31 Sie 2016, 23:56

A skąd taka pewność że auto było kupione w kraju?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012