Małe spalanie do 5k, Pomorskie

30 Sie 2016, 19:47

Witam,

szukam auta dla mojej żony. Będzie to drugi samochód więc będzie prawdopodobnie jeździł tylko do pracy, około 500km miesięcznie. Samochód nie musi być duży ani dobrze wyposażony to co jest niezbędne to na pewno wspomaganie kierownicy, byłoby fajnie gdyby miał abs. Samochód ma generalnie porządnie i w miarę komfortowo jeździć.

Głównie braliśmy pod uwagę raczej oczywiste modele Corsa C, Punto, 206, Polo, Lupo. Ale wiadomo w takim budżecie nie ma co się skupiać na konkretnych modelach.

Ważne aby miał niskie spalanie no i silnik też nie 30 koni, tylko taki aby się nim dało jeździć :) W grę wchodzi Gdańsk no i jakieś okoliczne miasteczka.

Możecie coś polecić? :)
Mikasasa
Nowicjusz

Auto: Nie mam

31 Sie 2016, 00:42

Zerknij na te:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - masz pod nosem.
[link do oferty na Olx wygasł] - również pod nosem.
[link do oferty na Olx wygasł] - od nowości w jednych rękach.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Sie 2016, 00:59

Jeśli już Arosa to 1.4. 1.0 to straszna padaka.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

31 Sie 2016, 12:51

Dzięki za odpowiedzi :)

Właśnie takich uwag na temat silników szukam, które są lepsze, które gorsze.

Jeżeli chodzi o podrzucone modele, to troche mnie zastanawia spalanie, bo w większości jest to wg raportów spalania 7-8l. Czy to dalej podchodzi pod małe spalanie? ;)

Jeżeli chodzi o samochody z w miarę bogatym wyposażeniem jak np. klimatyzacja/elektryczne szyby/podgrzewane fotele. To czy samochody tak wyposażone nie są jakby trochę zbyt tanie? Czy powinienem coś podejrzewać? :)

Znalazłem też np takiego seata: [link do trojmiasto.pl wygasł] ale tak jak powyżej, coś mi mówi, że jest zbyt tani.
Mikasasa
Nowicjusz

Auto: Nie mam

31 Sie 2016, 13:12

Mnie zastanawia gdzie on ma klime bo widzę jeden przycisk pod pokrętłami tylko... Zderzak do poprawek, powycierane plastiki i 60 konny silnik. Myślę że cena nie jest za niska.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

01 Wrz 2016, 00:03

Plastiki w tych Seatach to nic nowego,przy 150tysiącach potrafią być nawet wytarte.
Według mnie cena normalna i bym go obejrzał.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012