Witam serdecznie,
przymierzam się do zakupu samochodu, jednak z wyborem jest lekki kłopot dlatego chciałbym żebyście pomogli mi w nim udzielając odpowiedzi
![Uśmiechnięty :)]()
Do rzeczy: obecnie posiadam Renault Megane I 1.6 8v z LPG. Na temat tego ile musiałem w nią włożyć nie wypowiadam sie, ale jedyne co mnie bardzo cieszy to duża ekonomiczność: spalanie 8,5l/100 km co przy obecnej cenie gazu to koszt niecałych 18 zł. Miesięcznie robie około 1000km, może nie całe. I tu moje pierwsze pytanie jaki silnik diesel czy benzyna z późniejszym LPG ?
Samochody, które mnie interesują to: Opel Astra II, VW Golf IV podobają mi się również inne jak np. Audi, Ford czy VW Passat ale wiem, że to nie ten przedział cenowy. Co WG was bedzie lepszym rozwiązaniem oraz jaki silnik najlepszy do samochodów, o których mowa ? Nie wymagam wiele, po przejściach z Renault potrzebuje przede wszystkim jak najmniej awaryjnego samochodu, który będzie palił małe ilości paliwa, ale będzie miał swoją dynamike, nie będzie takim mułem. Tak jak mówie, kasa niedługo będzie pytanie jakie auto, benzyna czy diesel ? Jeśli benzyna to przed montażem moge pojeździć nim troche, jeśli diesel to wiadomo. Delikatnie przewaga jest za Golfem 1.9 TDI na zwykłej pompie, podoba mi sie wyposażenie tego samochodu, ale poczekam na waszą opinię
![Uśmiechnięty :)]()