15 Mar 2016, 18:51
Witam serdecznie. Widzę, że istnieje tu już temat z autem do 8 tys. dlatego chciałbym się tutaj pod niego podpiąć, żeby nie zakładać nowego.
Z racji, że mam już jakaś kwotę na zakup samochodu i ponieważ sytuacja zmusza do wymiany samochodu, gdyż moje Renault Megane I powoli zaczyna się wykańczać, chciałbym zapytać was o opinie na temat samochodów, które mnie bardzo interesują.
To tak: po przygodach z wspomnianym Renault Megane I 1.6 8v chciałbym kupić auto mało awaryjne, ale tak samo ekonomiczne pod względem spalania jak Renault (spalanie LPG 8-9 litrów).
Chciałbym kupić coś w benzynie i później założyć LPG, chce wiedzieć co mam założone itp.
Samochody, które mnie interesują to: Opel Astra II 1.6 8v (czytając wiele opinii itp stwierdzam, że jest to auto mało awaryjne, dobrze nadaje się do gazu chociaż ma tylko 75 KM) VW Golf IV 1.6 8v lub 16v (tutaj info za wiele nie mam jak znosi gaz itp) oraz Audi A3 1.6 8v. Wyposażenie.. wystarczy, że będzie miało elektrykę szyb, lusterek, abs i jakaś klimę.
A i oczywiście jeszcze kwota. Szukam samochodu do 8 tysięcy tak jak pisałem. Miesięcznie samochodem robię około 1000 km, ale w okresie czerwiec-wrzesień może to być 1500 km, a od października tego roku dodatkowe 280 km co drugi weekend. Jeśli chodzi o styl jazdy to jestem raczej spokojnym kierowcą przeważnie 80-100 km\h. Często nawet stosowana jazda eco. Bardzo proszę o opinie na temat tych samochodów, które mnie interesują, niestety osoby z bliższego otoczenia, które znają się na samochodach przebywają za granica więc ewentualne oględziny itp będę robił sam. Pozdrawiam.