Witam. Planuje zakupić auto do 8 tysięcy . Aktualnie posiadam Mitsubishi Colt 1.3 1997 lecz jest tu już dla mnie za mała kasta i chcę większe auto do 8 tyś. Interesują mnie praktycznie auta w kombi ... w Diesel. Mam czy marki i modele lecz nie wiem czy to z dobrymi silnikami czy nie. Też brałem pod wygląd i rocznik nie chce kupić auta np. BMW za 8tyś z rocznikiem 1999 bo to najmniejszego sensu niema. A chce auto 2002-2004 . Jeśli chodzi o alfę to też mnie interesuje wersja 147 w hatchback. Lecz nie wiem też do końca czy Diesel czy Benzyna. Lecz ja planuje dłuższe trasy więc Diesel by mi bardziej podszedł. Jak benzyna to tylko czysta bez ... LPG !
Ford Mondeo MK3 kombi Fiat Stilo Kombi Alfa Romeo 156 kombi Alfa Romeo 147
A w jakie silniki w Alfie... są dobre.. w Dieslu ? są jakieś egz. z wadami ? . Dlaczego nie stilo coś nie tak z nimi ? A czy Fordy są drogie w naprawie ? szybko dostają korozji?
Podatek od środków transportu – co warto wiedzieć? Posiadanie pojazdu wiąże się zarówno z kosztami jego utrzymania, jak i istotnymi obowiązkami podatkowymi. Niektóre środki transportu wymagają uregulowania specjalnego podatku, który może być istotnym ...
Niebezpieczne mrozy, śnieg i oblodzone drogi Nowy Rok przywitał kierowców bardzo niskimi temperaturami i mrożącym wiatrem, a teraz sypnęło śniegiem. W takich warunkach jazda samochodem bywa bardzo niebezpieczna.
Mondeo ma lipne diesle (od biedy można brać pod uwagę TDDI z początku produkcji, ale będą to zajeżdżone szroty). Auta po lifcie bodaj z 2003 czy 04 roku miały poprawione zabezpieczenie antykorozyjne. Części do Fordów są tanie (wiem po Focusie). Najlepiej w tym aucie celować w 2.0 145, lub trochę zejść z rocznika i kupić 2.5 v6, bo jest świetny do gazu. 2.0 jest na łańcuchu, nie wiem jak v6
Witam ostatnio słyszałem że Ford Mondeo MK3 jest niezłym wyborem do 7 tyś i często wypadaja od 2002 do 2004 rok w tym przedziale cenowym lecz zastanawiam się też czy sedan lub hatchback . Jaka jest różnica.. Następnie jaki silnik w tym modelu lepiej wypada.. Nie potrzebuje dużo koni mechanicznych lecz 115 120 może być. Zastanawiam się nad benzyna i Dieselm . Nie chce w gazie auta. Nie jeżdżę długie trasy lecz zdarza mi się tak do 250km. Lecz często jade krótkie trasy do 20 lub 30km. I czy od prywatnego kupić czy z jakiegoś komisiu auto .. Proszę pomożecie bo już sam nie wiem . pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez mike, 16 Cze 2017, 19:45, edytowano w sumie 1 raz
Powód:Nie zakładaj kolejnych tematów, skoro masz już jeden
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.