Auto do 9 tyś. - drugi samochód.

07 Wrz 2017, 18:51

W kwestii ubezpieczenia - pod koniec 2016 kupiłem ubezpieczone A3. Przepisali ubezpieczenie na mnie mimo, że poprzedni właściciel płacił ok. 700 PLN za cały rok. Sam nie mam żadnych zniżek i nie musiałem dopłacać. PZU
Err0r
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Honda Accord VI
Silnik: 1.6i 115 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

11 Wrz 2017, 12:31

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Co myślicie? Z tego co widze 3 fragmenty musiałyby iść do lakiernika - około 900zł.
Chyba ze to wgniecenie na prawym boku do wymiany to już wyjdzie około 1300zł.

Więc tak czy inaczej będzie tanio.
Astaris

11 Wrz 2017, 15:36

I tu też dolicz sprzęgło, bo od kobiety. Plus inne nieprzewidziane wydatki wynikające z olewania serwisu, bo kobieta się tyle zna na utrzymaniu samochodu co ja sukniach ślubnych. Sam wygląd auta sugeruje jak było "dbane".
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

11 Wrz 2017, 16:34

Sprzęgło 400zl + robocizna.

Wiadomo ze moze cos wyniknąć jeszcze, ale uważacie ze warto się zainteresować za 5500zl tym autem, gdzie inne w stanie wizyualnym są dobre i kosztują 10-11k ?

Lakiernik u mnie 300-400zł za element bierze.

Mam 50km do tego auta więc jakos nie daleko.
Teraz druga zmiana i dopiero w sobotę dałbym radę tam podjechać, więc moga go sprzątnąć sprzed nosa :\

No i czy nie widać po zdjęciach czy np. tył albo przód nie był składany, bo ja niestety nie umiem tego stwierdzić.
Astaris

11 Wrz 2017, 21:42

Astaris napisał(a):ale uważacie ze warto się zainteresować za 5500zl tym autem
gdyby naprawdę było warto, to już dawno by to łyknął jakiś handlarz.
No i nie przesadzajcie z tymi sprzęgłami - mogę podać z autopsji kilka przykładów, gdzie kobitka lepiej operuje w aucie lewą stópką niż chłop (oczywiście nie mam na myśli siebie, że ja nie potrafię :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

11 Wrz 2017, 22:09

Ja swoją Corse kupiłem od kobiety (drugi właściciel a pierwszym też była kobieta) i sprzęgło o dziwo ładnie chodzi ale też jestem zdania żeby nie kupować auta od kobiety,powiem krótko pierwszy i ostatni raz tak zrobiłem :wink:

Hyundaia z linku bym sobie darował,tak jak dzida wspomniał sam wygląd auta sugeruje jak było dbane. Blacharka blacharką a mechanicznie obstawiam że też rewelacji nie ma i nawet tych 5k nie jest wart.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...

11 Wrz 2017, 22:52

5000zl taniej niz przeciętna cena.

No skoro tak mówicie to chyba olać :P
Astaris

11 Wrz 2017, 23:02

Chcesz to jedż obejrzyj ale na pewno się nie napalaj.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

11 Wrz 2017, 23:16

A ja bym go nie skreślał tym bardziej że nie masz daleko, nic Ci nie szkodzi zajechać i sprawdzić, kupować nie musisz.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

11 Wrz 2017, 23:43

Dzieki za odpowiedzi :P

Prawda, daleko nie jest. Jak do soboty bedzie aktualne to podjade. Moze uda sie go zabrac na skp tak jak mówiliscie to sie zobaczy od dołu.

No trudno pozostaje czekać. Jak uda się go obejrzeć w sobotę to dam znać :)
Astaris

12 Wrz 2017, 15:28

Tylko błotnik musisz kupić, bo szkoda malować rdzewiucha
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

13 Wrz 2017, 12:53

Błotnik w ładnym stanie ok 200zł więc nawet taniej niż malowanie, to by sie opłacało, dzięki :ok:

Zadzwoniłem zapytałem czy wszystko OK, czy nie ma wycieków z silnika. Pani powiedziała, że ciągle nim jeździ i jest dobrze, ale za dużo mi nie powie bo sie nie zna - pewnie standardowa gadka - i najlepiej przyjechać samemu obejrzeć.

Jestem umówiony na oglądanie na sobotę. Pierwszy raz będę kupował samochód, jakieś wskazówki na co szczególnie zwrócić uwagę?
Astaris

13 Wrz 2017, 22:03

Co tu dużo mówić musisz po prostu patrzeć na wszystko a jeśli się nie znasz to weż ze sobą kogoś kto choć trochę ogarnia temat albo po prostu zostaje stacja diagnostyczna (koszt niewielki a może pomóc).
Barol
Awatar użytkownika

16 Wrz 2017, 11:04

We wtorek umówiłem się na sobote. Wczoraj dzwoniłem, żeby potwierdzić i umówiliśmy się na 14.00. Dzis o 9 rano dzwoni do mnie ze ktos chce obejrzec auto przede mną a o 11 dzwoni ze sprzedała. Rozumiem, że chciała sprzedać szybko, no ale skoro się umawialiśmy to wydaje mi się, że powinna poczekać na mnie ....

No nic, jestem zmuszony szukać dalej.
Astaris

16 Wrz 2017, 11:28

Astaris napisał(a):Rozumiem, że chciała sprzedać szybko, no ale skoro się umawialiśmy to wydaje mi się, że powinna poczekać na mnie ....
no sory kto pierwszy ten lepszy, tu miala konkretnego klienta a nie wiedziala czy Ty chcesz kupić czy tylko pooglądać i pokopać w koło. Ciesz się że zadzwoniła ja miałem kiedyś sytuacje ze jechałem do goscia ponad 200km i mialem do celu moze z 20 km a dzwonie zeby droge mi wytłumaczył a on mi że nieaktualne bo własnie sprzedał. (Jakbym wiedzial gdzie mieszka to pewnie po pysku by dostał)
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4