REKLAMA
Panowie,
krótko zwięźle i na temat. Mój wysłużony Nissan odmówił posłuszeństwa. Nie opłaca mi się go robić bo wszystko na raz się zebrało (ubezpieczenie, przegląd, zawieszenie). Stwierdziłem, że poszukam nowego autko. Młodszego (nissan 99'). I w ten oto sposób wróciłem na forum z wielką prośbą. Poszukuję auta do 9000zł. Co mnie interesuje?
~ Myślałem o fiacie Stilo, rocznik 03/04. Wersja 1.9 JTD hatchback prezentuje się całkiem sympatycznie. Fiat - czyli eksploatacja auta na moją kieszeń.
Tylko ten diesel. Słyszałem, że dieslem najlepiej w dalekie trasy bo silnik szlag trafi(?).
Aktualnie do pracy mam 4km w jedną stronę.
Do kobiety 20km. Więc tygodniowo autem robiłbym małe dystanse.
W trasy wyjeżdżam sporadycznie (1x miesiac czasami x2).
Dlatego szukam jakiejś alternatywy dla tego Stilo gdyby okazało się, że to co usłyszałem to prawda.
Tą alternatywą jest Stilo w LPG lub jakieś inne autko, które Wy byście mi polecili w kwocie do 9000. jest jedno ale, jeżdząc 1,5 roku (stara instalacja) na gazie często auto nie trzymało obrotów i mnie to irytowało. Mechanika i gazownika odwiedzałem kilka razy w tyg. (regulacje, sprawdzanie części). Dlatego preferowałbym jednak dieselka, który stabilnie i w miarę szybko woziłby moje cztery litery.
Dziękuję za zainteresowanie tematem i chęcia pomocy.
Pozdrawiam.
**
EDIT:
Planowany roczny przebieg do 10000km. (Almerą w 1,5 roku zrobiłem 20000km).
Almera była tak zamulona, że chciałbym autko, które potrafi wykręcić więcej niż 120km/h