Auto do 9000 pln

20 Sty 2014, 17:07

Panowie,
krótko zwięźle i na temat. Mój wysłużony Nissan odmówił posłuszeństwa. Nie opłaca mi się go robić bo wszystko na raz się zebrało (ubezpieczenie, przegląd, zawieszenie). Stwierdziłem, że poszukam nowego autko. Młodszego (nissan 99'). I w ten oto sposób wróciłem na forum z wielką prośbą. Poszukuję auta do 9000zł. Co mnie interesuje?
~ Myślałem o fiacie Stilo, rocznik 03/04. Wersja 1.9 JTD hatchback prezentuje się całkiem sympatycznie. Fiat - czyli eksploatacja auta na moją kieszeń.
Tylko ten diesel. Słyszałem, że dieslem najlepiej w dalekie trasy bo silnik szlag trafi(?).
Aktualnie do pracy mam 4km w jedną stronę.
Do kobiety 20km. Więc tygodniowo autem robiłbym małe dystanse.
W trasy wyjeżdżam sporadycznie (1x miesiac czasami x2).
Dlatego szukam jakiejś alternatywy dla tego Stilo gdyby okazało się, że to co usłyszałem to prawda.
Tą alternatywą jest Stilo w LPG lub jakieś inne autko, które Wy byście mi polecili w kwocie do 9000. jest jedno ale, jeżdząc 1,5 roku (stara instalacja) na gazie często auto nie trzymało obrotów i mnie to irytowało. Mechanika i gazownika odwiedzałem kilka razy w tyg. (regulacje, sprawdzanie części). Dlatego preferowałbym jednak dieselka, który stabilnie i w miarę szybko :twisted: woziłby moje cztery litery.

Dziękuję za zainteresowanie tematem i chęcia pomocy.
Pozdrawiam.

**
EDIT:
Planowany roczny przebieg do 10000km. (Almerą w 1,5 roku zrobiłem 20000km).
Almera była tak zamulona, że chciałbym autko, które potrafi wykręcić więcej niż 120km/h :cry:
tokz
Nowicjusz

Auto: Brak

20 Sty 2014, 17:35

tokz napisał(a):Fiat - czyli eksploatacja auta na moją kieszeń.

Fiat- czyli eksploatacja pełna upierdliwych usterek :mrgreen:

Może jednak warto poszukać nissana w przyzwoitym stanie? To kawał dobrego samochodu a stilo to model, o którym koncern fiata chyba wolał by zapomnieć.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

20 Sty 2014, 17:47

Jestem otwarty na wszelkie propozycje. Po prostu przeglądając oferty moją uwagę przykuł stilo. Jak na moje potrzeby ma bardzo przestronne wnętrze, i wyposażenie które całkowicie by mi wystarczyło. Poważnie Stilo jest aż tak awaryjne? :(
tokz
Nowicjusz

20 Sty 2014, 17:49

Nie, tylko nie Stilo..
Ja tradycyjnie polecę Astre G 1.6 8v z LPG.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

20 Sty 2014, 17:56

A coś oprócz Astry?
Albo inaczej. Ile musiałbym naszykować $, żeby mieć auto max z 2003r + czemu nie Stilo? Coś konkretnie się w nich psuło/psuje? Silniki do bani? Osiągi?
tokz
Nowicjusz

20 Sty 2014, 19:14

A czemu nie stilo już na tym forum było pisane wielee razy, szukajcie a znajdziecie :ok:
Pamietaj, że rocznikiem się nie jeździ a cięzko kupić porządny samochód z 2003r w tych pieniądzach.
Od siebie polecam:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł] tu masz 2003r. i niezniszczalnego diesla :D

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] idealny do LPG i mimo tych 75KM dosyć fajnie jedzie
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995