REKLAMA
Witam. jak w temacie poszukuje aktualnie samochodu koniecznie w kombi ( potrzebna przestrzeń bagażowa ale w innych wypadkach możliwość przewozu 5 osób ). Jeśli chodzi o interesujące mnie samochody :
mazda 6 2.0 CiTD 143 KM rok 2006-2007 ( ponoc dobre silniki bezawaryjne miałem taka z roku 2004 wiec wiem ze autko jest warte ceny. Niestety problem z rdza ( nadkola, wew. klapa i drzwi )
golf V combi 1,9 Tdi 105 KM ogólnie nie jestem za Niemcami chodź ludzie na ogol sobie chwalą. Silnik 105 KM ponoć mało awaryjny ale tym samym nie ma co liczyć na cuda w osiągach...
Vectra C 1,9 diesel chyba najbardziej przestrzenne kombi z wszystkich przeze mnie wymienionych. Ale nic więcej nie mogę o tym samochodzie powiedzieć ...
Octavia 1,9 TDi 105 Km lub 2.0 TDi 140 KM ale czy to nie silniki te które montowane są w VW ? jeśli się mylę porsxe o korektę
Peugeot 407 SW 2.0 HDi i tu wiem ze bardziej awaryjne niz 1,6 HDi
Proszę o rady ewentualnie inne sugestie. Samochód ma być komfortowy mieć co pomieścić przy złożonych oparciach i koniecznie mało awaryjny. Moj wybór M-6 która średnio paliła 6,3-7 l/100 km i to jest do akceptacji. Bez większych problemów no chyba ze robiąc min 30 tys rocznie pakować się w autko z benzyniakiem + LPG