Toluvel napisał(a):W międzyczasie zawdzoniłem do C5 II bo mnie kusiło (tej słabszej) ale tam turbo wymienione na używane, czyli chyba loteria. Dopiero co wymienione.
Daj sobie spokój, ktoś zrobił to jak najtańszym kosztem i teraz chcę się tego pozbyć póki jest ok..
A odnośnie Picasso na porządku dziennym są wycieki oleju w rejonie głowicy cylindrów oraz wycieki oleju napędowego z filtra paliwa więc pokrywało by się to z Picasso z Suchcic które ma wyciek oleju.
Cała seria silników HDI jest bardzo wrażliwa na jakość paliwa (by uniknąć długiego przestoju i kosztownych napraw, trzeba korzystać z usług renomowanych stacji benzynowych).
Jest to samochód pełen elektronicznych niespodzianek (m.in. nieuzasadnienie zapalają się lampki kontrolne,występują problemy ze wskazaniami komputera pokładowego,zawodny bywa rezystor układu klimatyzacji sterujący pracą dwubiegowego wentylatora chłodnicy - zamontowano go w takim miejscu, że jego wymiana wymaga demontażu całego przedniego pasa. Może dochodzić także do zwarć, na przykład w skrzynce bezpieczników). Elektronika może też utrudnić uruchomienie silnika.
Zawieszenie żle znosi nasze Polskie drogi, często trzeba wymieniać łączniki stabilizatora i sworznie przednich wahaczy (stanowią komplet z wahaczami, wymiana jest droga). Niewiele więcej wytrzymują metalowo-gumowe tuleje wahaczy tylnych. Małą trwałość mają oryginalne amortyzatory.
Warto też wspomnieć że wielokrotnie przeprowadzono nawrotowe akcje serwisowe.
No to tak w niewielkim skrócie tak więc sam sobie odpowiedz na pytanie czy warto i dlaczego przykładowo 2007 rocznik kosztuje 7000 zł.. Aha i druga sprawa masz niewielki budżet na auto a w razie W na mechanika wybulisz pół swojej wypłaty..